ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: jeans, φαρδύ cardigan και μποτάκια
 

10 + 3 αλήθειες για το σεξ

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ξεκινά νωρίς κατά την παιδική ηλικία και συνεχίζεται στην εφηβική και ενήλικη ζωή.

newsroom must

Όσο και αν πολλοί θέλουμε να το αρνηθούμε και να υποστηρίξουμε πως πάντα τα πράγματα ήταν "ρόδινα" και δεδομένα, η αλήθεια είναι πως η σεξουαλική ζωή ξεκινά τις περισσότερες φορές από τα δύσκολα.

Στιγμές αμηχανίας, δευτερόλεπτα όπου δεν ξέρεις τι να κάνεις, ανασφάλειες που έρχονται στην επιφάνεια, ταμπού, ντροπή και φόβος είναι μονάχα μερικά πράγματα με τα οποία έρχεσαι αντιμέτωπη τις πρώτες φορές... και γεγονότα, που σου "αποδεικνύουν" πως στις πλείστες των περιπτώσεων η πρώτη φορά δεν είναι ακριβώς ό,τι βλέπαμε στις εφηβικές αμερικανικές ταινίες.

Μπορεί να χαμογελάς όταν φέρνεις το μυαλό σου εκείνη την πρώτη φορά, μπορεί και να θες να ανοίξει η γη να σε καταπιεί. Ό,τι και αν συμβαίνει όμως, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην απολαμβάνεις σήμερα την σεξουαλική επαφή.

Πριν όμως δούμε 13 αλήθειες που πρέπει να ξέρεις, καλό είναι να εμπεδώσεις ένα πράγμα: στο σεξ το μοναδικό πράγμα που είναι τέλειο, είναι οι σκέψεις που κάνεις για αυτό. Να σημειώσουμε πως οι ακόλουθες συμβουλές προέκυψαν μέσα από τις αναρτήσεις του Κυπριακού Συνδέσμου Οικογενειακού Προγραμματισμού, στο Instagram του οποίου προτεραιότητά του είναι η εφαρμογή της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και η διοργάνωση και υλοποίηση σεμιναρίων, διαλέξεων, βιωματικών εργαστηρίων σε παιδιά, νέους/νέες, γονείς και επαγγελματίες σε θέματα σεξουαλικής υγείας και ευημερίας.

1. Είναι σημαντικό να λες και να δείχνεις τι σου αρέσει.

2. Μπορεί να μείνεις έγκυος και από την πρώτη φορά.

3. Οι λεσβίες δεν έγιναν λεσβίες επειδή "δεν βρήκαν τον σωστό άντρα".

4. Οι μπάι δεν περνούν "απλά μια φάση".

5. Δεν σου χρωστά γυμνή φωτογραφία, επειδή έστειλες εσύ.

6. Αν θέλει παιχνίδια στο σεξ, δεν σημαίνει ότι κάνεις ό,τι θέλεις.

7. Χρειάζεται προφυλακτικό ακόμη και αν είναι πρωκτικό.

8. Το σεξ δεν είναι μόνο διείσδυση.

9. Είναι εντάξει να πεις ότι δεν έκανες ή ότι δεν θες να κάνεις σεξ.

10. Αν κάνει σεξ μαζί σου από το πρώτο ραντεβού, δεν σημαίνει ότι είναι εύκολη.


Photo by We-Vibe Toys on Unsplash

Πέρα από τα πιο πάνω, υπάρχουν ακόμη τρία πράγματα που καλό είναι να εμπεδώσεις.

11. Ο ταυτόχρονος οργασμός είναι σπάνιος: Έχε στο μυαλό σου πως οι φορές που θα συγχρονιστείς με τον παρτενέρ σου θα μετριούνται στα δάχτυλα - του ενός χεριού.

12. Δεν είναι δεδομένο πως θα τελειώσει ο άντρας: Μπορεί ο άντρας να έρχεται ευκολότερα σε οργασμό, ωστόσο λόγω κούρασης ή προβλημάτων ενδεχομένως να μην φτάσει στην κορύφωση. Όχι, δεν φταίει το ότι δεν είστε σέξι.

13. Τα προφυλακτικά δεν είναι ανδρική υπόθεση: Το σεξ είναι απόλαυση, όμως χρειάζεται να γίνεται υπεύθυνα. Για να μην έρθετε αντιμέτωπες με μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή με κάποια λοίμωξη, φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας προφυλακτικά.

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Isaac Quesada on Unsplash

«Εγώ πότε θα γίνω μάνα;»

Είναι μια πραγματικότητα που ορίζει τον κοινωνικό εαυτό κάθε γυναίκας που ξεπερνά μια συγκεκριμένη ...
Δωριάνα Κυριάκου
 |  LOVE