ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Ου μοιχεύσεις...κι αν το έκανες;

Βρήκαμε το άλλο μας μισό και είμαστε σίγουρες ότι ο Mr.Right είναι ο άνθρωπος που έχει έρθει στον δρόμο μας για να μας ολοκληρώσει. Και τότε ανταλλάσσουμε όρκους αιώνιας αγάπης, σεβασμού, αφοσίωσης και πίστης. Μέχρι που ο διάβολος βάζει το χέρι και καταπατούμε την έκτη εντολή.

Καμία απιστία δεν είναι η ίδια. Το μόνο κοινό που έχει η μία με την άλλη είναι το συναίσθημα της προδοσίας που θα κουβαλάει μια ζωή το απατημένο πρόσωπο. Όλα τα άλλα είναι σχετικά. Μία απιστία τις πιο πολλές φορές κρύβει πολλά και διάφορα άλυτα προβλήματα, αλλά και την ανάγκη για αυτοεπιβεβαίωση του ανθρώπου που απατάει. Γιατί απατάμε τον σύντροφό μας αφού τον αγαπάμε; Τη στιγμή που όλα είναι τέλεια, πώς το τρίτο πρόσωπο βρίσκει την πόρτα ανοιχτή και «εισβάλλει»; Μπήκε από μόνο του, ή εμείς το προσκαλέσαμε; Όλοι οι άνθρωποι σε κάποια φάση της ζωής τους θα συναντήσουν ένα πρόσωπο το οποίο θα αποτελέσει τον «πειρασμό» για να απατήσουν τον σύντροφό τους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο καθένας λειτουργεί και ανταποκρίνεται εντελώς διαφορετικά μπροστά σε μια απιστία. Πιο κάτω θα βρείτε μερικούς από τους πιθανούς λόγους που ένα άτομο οδηγείται στην απιστία. Έλλειψη επικοινωνίας, σεξουαλική στέρηση… Ό,τι και να ’ναι, πάντως, η φωνή των ειδικών υποστηρίζει πως είναι πολύ πιθανό οι περισσότεροι να αναζητήσουμε καινούργιες ερωτικές εμπειρίες εκτός της σχέσης ή του γάμου μας, σε διάφορες στιγμές της ζωής μας.

5+1 λόγοι που οδηγούν στην απιστία

Αυτό-επιβεβαίωση: Η χαμηλή αυτοεκτίμηση συντελεί στο να αναζητούμε κάτι άλλο μέσα από το οποίο θα καλύψουμε αυτό το συναίσθημα. Μπορεί να ακούγεται κλισέ, όμως δεν είναι. Όταν μας αρέσει ένας άνθρωπος και καταφέρουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να τον κατακτήσουμε, τότε θα νιώσουμε πως τελικά μπορούμε να έχουμε ό,τι θέλουμε, ενώ ταυτόχρονα θα νιώσουμε την αυτοπεποίθησή μας να κτυπάει κόκκινο. Αυτό το συναίσθημα θα το αναζητούμε συνεχώς, ώστε να τονώνουμε έστω και παροδικά τον εγωισμό μας.

Αναθεώρηση των εμπειριών μας: Μπορεί να είμαστε σε μία σχέση που δεν υστερεί σε κανένα κεφάλαιο. Υπάρχουν όμως εκείνες οι μέρες που κάτι μπορεί να «στραβώσει», πράγμα πολύ φυσιολογικό. Άλλωστε όλα τα ζευγάρια αν όντως «συνυπάρχουν» σε μια υγιή σχέση, τότε δεν μπορούν να λείπουν και οι κακές μέρες - αν δεν υπήρχαν αυτές δεν θα εκτιμούσαν και τις καλές. Ωστόσο, για κάποιους ανθρώπους αυτές οι κακές μέρες λειτουργούν διαφορετικά, είναι το έναυσμα να σκεφτούν πως δεν έζησαν και δεν δοκίμασαν όσα θα έπρεπε, αναζητώντας νέες εμπειρίες.

Απωθημένο: Τα παιχνίδια της ζωής και της μοίρας που φέρνουν συναντήσεις με παλιούς μεγάλους ανεκπλήρωτους μας έρωτες, αποτελούν ένα σημαντικό λόγο για να απιστήσουμε. Ειδικά αν βρισκόμαστε σε μια νέα και φρέσκα σχέση που ούτε καν χρόνο δεν μετράει και βρεθεί στον δρόμο του ο άνθρωπος που μαζί του ζήσαμε σχεδόν τα πάντα. Πόσο εύκολο είναι να αντισταθούμε;

Ανασφάλειες: Ο φόβος κάποιου να αφεθεί και να εμπιστευτεί, αλλά και η προσπάθεια να προλάβει τον άλλον να απιστήσει για να μην τον προδώσει, την τελευταία δεκαετία αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες απιστίας.

Η κακιά ώρα: Πολλοί το θεωρούν αυτό σαν μια φτηνή δικαιολογία, ωστόσο, οι ειδικοί έρχονται να τους διαψεύσουν. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με έρευνα, ένας στους οκτώ ανθρώπους απατά τον σύντροφό του γιατί το έφερε η στιγμή.

Είναι στο DNA των αντρών: Κι όμως γίνεται. Πρόσφατη μελέτη του Σουηδικού Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, έδειξε ότι η τάση ενός άντρα να είναι άπιστος στη σύντροφό του επηρεάζεται από τα γονίδιά του. Το αντρικό φύλο έχει κληρονομήσει μια γενετική παραλλαγή, η οποία επηρεάζει μια συγκεκριμένη ορμόνη, τη βασοπρεσίνη. Έτσι οι άντρες είναι πιο πιθανό να δημιουργήσουν ασθενέστερες σχέσεις και προβληματικούς γάμους.

«Συγχώρα με…»
Τι γίνεται όταν έρθουμε αντιμέτωποι με μια απιστία; Μπορούμε να συγχωρέσουμε τον σύντροφό μας, να τον ξεχάσουμε και να προχωρήσουμε μπροστά, ή πάντα η πράξη του θα γίνεται η αιτία για καυγά; Ένα 53% των ειδικών επισημαίνει ότι όχι μόνο είναι δυνατό, αλλά ενδεχομένως και ωφέλιμο να μείνει κανείς στη σχέση μετά την απιστία και φυσικά να την αναθεωρήσει. Η απιστία, λοιπόν, μπορεί να γίνει η αφορμή για να επαναπροσδιορίσει ένα ζευγάρι τη σχέση του, να εκφράσει τα συναισθήματα θυμού και τις επιθυμίες ετών, και να ξανά συστηθεί από την αρχή για να μάθει ποιος κοιμάται δίπλα του τα βράδια.

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση