ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: maxi leather φούστα, polo top και kitty heels
 

​Ο οργασμός της γυναίκας λειτουργεί σαν ένδειξη αρρενωπότητας για τον άνδρα

Ταυτόχρονα έχει εντοπιστεί ερευνητικά ότι οι γυναίκες συχνά προσποιούνται ότι φτάνουν σε οργασμό για να ικανοποιήσουν τους συντρόφους τους.

newsroom must

Ο γυναικείος οργασμός έχει καθιερωθεί ως σύμβολο της σεξουαλικής απελευθέρωσης και ικανοποίησης και έχει καταστεί ένας από τους βασικούς δείκτες της υγιούς σεξουαλικής ζωής μιας γυναίκας. Τα βιβλία, τα περιοδικά και τα ιατρικά συγγράμματα έχουν ενσωματώσει τον γυναικείο οργασμό στη σεξουαλική υγεία πλαισιώνοντας τις σεξουαλικές ανάγκες των γυναικών. Παρά το έντονο ενδιαφέρον, ερευνητικές μελέτες έχουν δείξει ότι η ενασχόληση με τον οργασμό της γυναίκας μπορεί ταυτόχρονα να εξυπηρετεί, σε κάποιο βαθμό, και τη σεξουαλικότητα των ανδρών. Για παράδειγμα, οι άνδρες έχουν δηλώσει ότι ο οργασμός μιας γυναίκας είναι μια από τις πιο ικανοποιητικές σεξουαλικές εμπειρίες τους, περιγράφοντας αισθήματα αυτοπεποίθησης σε σχέση με την κορύφωση της συντρόφου τους.

Αν και το γεγονός αυτό θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη θετικής πρόθεσης των ανδρών στη σεξουαλική ικανοποίηση των γυναικών, οι έρευνες φανερώνουν πιο εγωκεντρικά κίνητρα. Αρκετές γυναίκες έχουν δηλώσει ότι, ενώ απολαμβάνουν την οργασμική τους κορύφωση, η επιθυμία τους να φτάσουν σε αυτή βασίζεται, κυρίως, στην ανησυχία τους για την αυτοαντίληψη του συντρόφου τους ως «καλού εραστή». Ταυτόχρονα έχει εντοπιστεί ερευνητικά ότι οι γυναίκες συχνά προσποιούνται ότι φτάνουν σε οργασμό για να ικανοποιήσουν τους συντρόφους τους. Ταυτόχρονα πολλοί άνδρες έχουν δηλώσει ότι αισθάνονται μιας μορφής απογοήτευση αν δεν κορυφώσει η σύντροφός τους ενώ βιώνουν ως προσωπική ανεπάρκεια την χρήση κάποιου ερωτικού βοηθήματος (πχ δονητής).

Τα δεδομένα αυτά έχουν δώσει την ώθηση ώστε να πραγματοποιηθούν πολλές μελέτες προς το συγκεκριμένο θέμα. Πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη σε 810 άνδρες όλων των ηλικιών προσπάθησε να δώσει μια απάντηση σχετικά με το κατά πόσο ο γυναικείος οργασμός είναι ένδειξη αρρενωπότητας. Συνολικά, το μοτίβο των αποτελεσμάτων υποστηρίζει ότι ο οργασμός της συντρόφου λειτουργεί ως επίτευγμα αρρενωπότητας για τους άνδρες. Οι συμμετέχοντες αισθάνθηκαν πιο σίγουροι για τους εαυτούς τους, όταν φαντάστηκαν ότι μια γυναίκα κορύφωνε μαζί τους. Το αποτέλεσμα αυτό ήταν ακόμα υψηλότερο για εκείνους που είχαν πιο έντονη αμφιβολία και έλλειψη αυτοπεποίθησης ως προς τον σεξουαλικό τους ρόλο. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε η έρευνα είναι ότι οι άνδρες θεωρούν «ευθύνη» τους τον οργασμό της συντρόφου ανεξαρτήτως από τις προηγούμενες εμπειρίες της.

Σε ένα πρώτο επίπεδο η αντίληψη αυτή μπορεί να φαίνεται αναμενόμενη και σε κάποιο βαθμό επιθυμητή καθώς ενισχύει την πρόθεση του άνδρα να επενδύσει στην ικανοποίηση της συντρόφου. Το γεγονός αυτό θα μπορούσε, ταυτόχρονα να σημαίνει ότι οι γυναίκες θα βιώσουν περισσότερους και πιο έντονους οργασμούς στην πορεία της σχέσης. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ερευνητές μπορεί να αποτελέσει και πρόβλημα καθώς πολλοί άνδρες τείνουν να θεωρούν υποχρέωσή τους να προσφέρουν οργασμό στη σύντροφό τους σαν να είναι κάτι χειροπιαστό που μπορούν να αγοράσουν. Ο γυναικείος οργασμός με τον τρόπο αυτό αντικειμενοποιείται, χάνει την αξία του ως μέρος της συντροφικής αλληλεπίδρασης του ζευγαριού και ενισχύει τα έμφυλα στερεότυπα που ορίζουν ότι ο οργασμός δεν έχει να κάνει με την ικανοποίηση της γυναίκας αλλά με την αυτοπεποίθηση και τον κομπασμό του άνδρα.

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση