ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: mini φούστα, πουκάμισο και mules
 

Χαμηλή διάθεση; Αυτός είναι ο τρόπος για να την ανεβάσεις

Σου προτείνουμε τον πιο ευχάριστο και αποτελεσματικό τρόπο για να το πετύχεις

Ζωή Τουτουντζίδου

Έχεις παρατηρήσει πως δεν έχεις συχνά διάθεση για καθημερινές ή κοινωνικές δραστηριότητες; Εμείς σου βρήκαμε την λύση στο πρόβλημα σου, άκουσε μουσική. Πάνω από 400 έρευνες στον τομέα της ψυχολογίας, τονίζουν τα θετικά οφέλη της μουσικής στην ζωή μας, για τους έξης τέσσερις λόγους.

photo by @Bruce Mars on Unplash

1. Μας ευχαριστεί

Το κέντρο ανταμοιβής του εγκεφάλου είναι ο λόγος που η ακρόαση μουσικής συνδέεται με την ευχαρίστηση. Καθώς έχει την ικανότητα να διεγείρει νευρώνες που σχετίζονται με την ικανοποίηση πως έχουμε καταφέρει κάτι. Με αποτέλεσμα την αύξηση συναισθημάτων χαράς και της ευεξίας.

2. Θετική ενέργεια

Η μουσική έχει την ικανότητα να μας «ανεβάζει» ψυχολογικά, καθώς απομακρύνει τα αρνητικά συναισθήματα όπως θυμός, δυσφορία, θλίψη και πένθος. Σύμφωνα με έρευνες μέσω της μουσικής συνδεόμαστε με τον εσωτερικό μας κόσμο και παράλληλα βιώνουμε εις βάθος μια πτυχή του συναισθηματικού μας εαυτού.

3. Μειώνει τα συναισθήματα μοναξιάς

Η μουσική μπορεί να αντικαταστήσει τη φυσική παρουσία φίλων όταν αυτή δεν είναι δυνατή και να μας βοηθήσει να ανταπεξέλθουμε σε δύσκολες ψυχολογικές δοκιμασίες. Ειδικά η χαλαρωτική μουσική μπορεί να μας βοηθήσει στην αντιμετώπιση και αναγνώριση των προβλημάτων.

4. Αναμνήσεις

Η μουσική μπορεί να φέρει στην επιφάνεια θετικές αναμνήσεις του παρελθόντος. Έρευνες υποστηρίζουν πως ένα τραγούδι μπορεί να επαναφέρει στην μνήμη μας εμπειρίες και συναισθήματα, διεγείροντας με θετικό τρόπο την φαντασία μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Pablo Merchán Montes on Unsplash

Το στρες παχαίνει;

Μπορεί το στρες να μας οδηγήσει στην αύξηση κιλών; Δυστυχώς, η απάντηση είναι θετική, και ...
newsroom must
 |  HEALTH