ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: shirt dress και λευκά sneakers
 

To παράξενο πρωινό της Kylie Jenner που πρέπει να δοκιμάσετε

Αυτός είναι ο αγαπημένος της συνδυασμός

Ριάνα Στυλιανού

Η Kylie Jenner είναι αναμφίβολα από τους διασημότερους ανθρώπους στον κόσμο και η μεγαλύτερη influencer της εποχής μας. Ότι και αν κάνει, φορέσει ή δηλώσει η 23χρονη σταρ, γίνεται μόδα. Η απόλυτη trend setter που μοιράζεται συνεχώς στιγμιότυπα από την καθημερινότητά της κρατώντας τους εκατομμύρια φαν της πάντα ενήμερους, μοιράστηκε πριν από λίγες μέρες εν μέσω insta stories, το πρόγευμά της, δηλώνοντας πως επρόκειτο για τον αγαπημένο της συνδυασμό.

Η Kylie μοιράστηκε μια φωτογραφία του πεντανόστημου προγεύματός της, που συμπεριλάμβανε ένα avocado toast από ψωμί ολικής αλέσεως και ένα φλιτζάνι που περιείχε ζωμό οστών.

Σε περίπτωση που δεν είσαστε familiar με τον ζωμό οστών (bone broth), δεν ξέρετε τι είναι ή δεν έχετε ξαναδοκιμάσει, είναι βασικά αυτό ακριβώς που νομίζετε. Πρόκειται για τον ζωμό που προκύπτει μετά από το βράσιμο οστών ζώου (κόκαλα πουλερικών ή βόειου κρέατος), σε σιγανή φωτιά για περίπου 12 με 24 ώρες. Όταν τελικά τα οστά σπάσουν ή λιώσουν από το βράσιμο, τότε απελευθερώνουν τα θρεπτικά τους συστατικά. Η Kylie, αποκάλυψε πρόσφατα σε μια συνέντευξή της, πως πίνει δύο φλιτζάνια ζωμού οστών με λεμόνι και λεβάντα την ημέρα.

Τι περιέχει τελικά ο ζωμός από κόκαλα;

Κολλαγόνο
Η γλυκοζαμίνη είναι ένα υποσύνολο των μορίων γλυκοζαμινογλυκανών που παράγουν κολλαγόνο. Αυτό το μόριο έχει χρησιμοποιηθεί ως συμπλήρωμα για τη θεραπεία της αρθρίτιδας, αποκαθιστώντας τους ιστούς γύρω τους, δηλαδή τους τένοντες, τους συνδέσμους και τα άκρα των οστών, τα οποία όλα κατασκευάζονται από κολλαγόνο.

Omega 3 λιπαρά οξέα
Αυτά τα λιπαρά οξέα βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στην κατασκευή νεύρων, εγκεφάλου και οστικού ιστού.

Αμινοξέα
Τα οστά περιέχουν μέχρι 6 φορές την ποσότητα γλυκίνης που περιέχει το μυϊκό κρέας.

Μαγνήσιο
Ο συγκεκριμένος ζωμός περιέχει αρκετό μαγνήσιο, το οποίο παίζει μεγάλο ρόλο σε περισσότερα από 300 συστήματα ενζύμων που ρυθμίζουν τις αντιδράσεις στο σώμα. Όπως για παράδειγμα εκείνων που απαιτούνται για μυϊκή και νευρική λειτουργία, γλυκόλυση και παραγωγή ενέργειας.

Φωσφόρο
Το φωσφόρο απαιτείται για την κατασκευή υγιών οστών και δοντιών.

Σιλικόνη
Απαιτείται για υγιή μάτια, τένοντες, δέρμα και αρτηρίες.

Θείο
Βοηθά στην κατασκευή κολλαγόνου, κερατίνης, που με τη σειρά της βοηθά στην υγιή όψη των νυχιών και των μαλλιών 

Εάν θέλετε να φτιάξετε και εσείς τον συγκεκριμένο ζωμό, δεν έχετε παρά να κάνετε click εδώ και να δείτε τη συνταγή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση