ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: mini φούστα, πουκάμισο και mules
 

Τηλεργασία: Πώς να αποφύγεις την ψηφιακή κόπωση

4 συμβουλές που πρέπει σίγουρα να ακολουθήσεις

Ζωή Τουτουντζίδου

Για ακόμη μια αφορά καλούμαστε να εργαστούμε σε διαφορετικές συνθήκες με πολλούς να αναγκάζονται να εργάζονται από το σπίτι. Αυτό φυσικά αδημονεί κινδύνου ψυχολογική και σωματικής κόπωσης εξαιτίας της έλλειψης επαγγελματικού χώρου ή υποδομών. Καθώς δεν φτιάχνουμε τα σπίτια μας με γνώμονα την εργασία. Με έρευνες να παρουσιάζουν τέσσερις λόγους που νιώθουμε κόπωση κατά την κατοίκων εργασία. Η ψηφιακή κόπωση αποτελεί ένα φαινόμενο της νέας πραγματικότητας και όπως όλα δείχνουν, συνδέεται με αυτή την αλλαγή στη ζωή μας, με το τελευταίο διάστημα ο χρόνος που περνάμε μπροστά από τις οθόνες των υπολογιστών, των laptops, των tablets και των κινητών μας, να έχει αυξηθεί σημαντικά. Υπάρχουν ωστόσο τρόποι να το αποφύγεις κάνοντας τέσσερα απλά πράγματα.

Κοντινή επαφή με οθόνες

Όσο πιο κοντά βρισκόμαστε σε μια οθόνη τόσο πιο πολύ καταπονούμε τα μάτια μας. Ειδικά αν βρισκόμαστε σε συνεχόμενες τηλεδιασκέψεις, όπου αναγκαζόμαστε να έχουμε συνεχώς το βλέμμα μας στον συνομιλητή μας. Μια καλή λύση είναι να κάνεις τακτικά διαλείμματα, αποφεύγοντας την συνεχή επαφή με την οθόνη του υπολογιστή και να διατηρείς όσο μεγαλύτερη απόσταση μπορείς από την οθόνη. Επίσης, ρυθμίστε τη φωτεινότητα και την αντίθεση της οθόνης σύμφωνα με την προσωπική σας αντίληψη, ώστε να μη δημιουργείται κόπωση των ματιών σας.

Σωστή διατροφή και ενυδάτωση

Είναι σημαντικό να διατηρήσεις ένα σταθερό πρόγραμμα διατροφής, τρώγοντας υγιεινά σνακ που θα σου προσφέρουν την αναγκαία ενέργεια που χρειάζεσαι, ενυδατώνοντας παράλληλα σωστά τον οργανισμό σου. Καλό είναι, λοιπόν, να έχουμε πάντα στο γραφείο μας ένα μπουκάλι γεμάτο νερό ή κάποιο υγρό που περιέχει νερό, ώστε να ενυδατώνουμε και να τονώνουμε συνεχώς τον οργανισμό μας, κατά τη διάρκειας της τηλεργασίας.

Στάση του σώματος

Η σωστή στάση του σώματος είναι απαραίτητη όταν εργαζόμαστε ειδικά αν δεν έχουμε την πολυτέλεια να κινούμαστε συχνά. Είναι σημαντικό να έχουμε την οθόνη του υπολογιστή ή το laptop στο κατάλληλο ύψος για να μην καταπονούμε τον αυχένα μας και να τεντωνόμαστε όσο το δυνατόν πιο συχνά, καθώς οι μπορεί να αισθανθούμε έντονους μυϊκούς πόνους. 

Απέφευγε άλλες εργασίες

Πολλοί από εμάς αναγκαζόμαστε να κάνουμε και δραστηριότητες του σπιτιού παράλληλα με την τηλεργασία, με αποτέλεσμα να κουραζόμαστε διπλά . Όταν εργάζεστε, αποφύγετε να κάνετε ταυτόχρονα άλλα πράγματα π.χ. μαγειρική ή άλλες δουλειές διότι μπορείτε να απορροφηθείτε από την εργασία σας και αυτό να έχει δυσάρεστες συνέπειες, όπως το άγχος ή να κουραστείτε ακόμη περισσότερο εξαιτίας ενός φορτωμένου προγράμματος.

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Pablo Merchán Montes on Unsplash

Το στρες παχαίνει;

Μπορεί το στρες να μας οδηγήσει στην αύξηση κιλών; Δυστυχώς, η απάντηση είναι θετική, και ...
newsroom must
 |  HEALTH