ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: όμπρε κολάν, '90s sneakers και teddy coat παλτό
 

Τι συμβαίνει όταν ξεφλουδίζουμε από τον ήλιο;

Την επόμενη φορά θα ξέρετε τι να κάνετε

Σταύρη Φράγκου

Oι καύσωνες έκαναν ήδη πρεμιέρα για το φετινό καλοκαίρι και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Ευτυχώς όμως υπάρχουν οι διακοπές αλλά και τα Σαββατοκύριακα για να μπορούμε να ξεκλέψουμε λίγο χρόνο και να ξεχυθούμε στις παραλίες ή ακόμα και σε κάποιο κοντινό προορισμό για λίγες μέρες. Έτσι θα φύγουμε μακριά από το καθημερινό στρες και την κούραση ειδικά τώρα που η θάλασσα έχει την τέλεια θερμοκρασία που μπορεί να σας αναζωογονήσει.

Αν όμως καήκατε από τον ήλιο, το πιο πιθανό είναι να μείνατε πολλές ώρες εκτεθειμένοι, δεν βάλατε καθόλου αντηλιακό ή και αν βάλατε ξεχάσατε να το ανανεώσετε με αποτέλεσμα να έχετε καμένους ώμους και πλάτη.

Διαδικασία ξεφλουδίσματος
Αφού πέρασε το έγκαυμα την θέση του έχει γίνει το ενοχλητικό ξεφλούδισμα που μας προκαλεί την επιθυμία να τραβήξετε το νεκρό δέρμα. Όμως πρέπει να γνωρίζετε ότι κάθε μέθοδος peeling μπορεί τώρα να προκαλέσει ζημιά στην επιδερμίδα. Το ξεφλούδισμα του καμένου από τον ήλιο δέρματος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης ουλών επειδή το δέρμα δεν ξεφλουδίζει πάντα στο ίδιο ποσοστό. Η διαδικασία ξεφλουδίσματος απομακρύνει τα κύτταρα του δέρματος που έχουν υποστεί βλάβη από το υπεριώδες φως στις ακτίνες του ήλιου και μπορεί να διαρκέσει δύο έως τέσσερις ημέρες μετά αφού εξαφανιστεί η ερυθρότητα ή ακόμα και μια εβδομάδα ανάλογα με τη σοβαρότητα του εγκαύματος. Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας τρόπος να αποφευχθεί το ξεφλούδισμα εντελώς.

Τα σωστά προϊόντα μπορούν να σας ανακουφίσουν πιο γρήγορα με τους ειδικούς να συμβουλεύουν να εφαρμόζουμε ενυδατικές που περιέχουν υδροκορτιζόνη για να απαλύνετε τη φλεγμονή και να μειώσετε το ξεφλούδισμα. Προστατευτείτε με ένα ευρέος φάσματος, ανθεκτικό στο νερό αντηλιακό με SPF 30 ή υψηλότερο.

Την επόμενη φορά θα ξέρετε και θα εφαρμόσετε αντηλιακό για να αποφύγετε το έγκαυμα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση