ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Silver παντελόνι με μαύρο sweater και mary jane
 

Τα μυστικά για σωστή ξεκούραση από τον coach ύπνου των Beckham και Ronaldo

Όλα όσα αποκάλυψε.

newsroom must

O καλύτερος coach ύπνου που έχει αναλάβει τους μεγάλους αστέρες του ποδοσφαίρου, Beckham και Ronaldo, αποκαλύπτει ορισμένα μυστικά που αποκάλυψε και σε εκείνους για έναν σωστό ύπνο με ξεκούραση.

Αντί να επικεντρωθείτε στο να κοιμηθείτε οκτώ ώρες τη νύχτα, ο ειδικός λέει ότι θα πρέπει η ξεκούρασή σας να αποτελείται από κύκλους 90 λεπτών. Με αυτόν τον τρόπο, ίσως θελήσετε να λάβετε πέντε κύκλους 90 λεπτών τη νύχτα και να συμπληρώσετε έναν υπνάκο 90 λεπτών κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Όπως είπε, ο ύπνος διέπεται από κιρκαδικούς ρυθμούς, που αφορούν την ανατολή, το μεσημέρι και το ηλιοβασίλεμα, καθώς και το μπλε φως, το μειωμένο φως και το σκοτάδι. Αυτοί οι ρυθμοί είναι φυσικές, ψυχικές και συμπεριφορικές αλλαγές που ακολουθούν έναν 24ωρο κύκλο και ανταποκρίνονται στο φως και στο σκοτάδι.

«Η ορμόνη μελατονίνη λέει στον εγκέφαλο να καταστέλλει τις σωματικές λειτουργίες και η ορμόνη σεροτονίνη τού λέει να καταργεί τις σωματικές λειτουργίες. Όλη η σχέση με τον άνθρωπο και τις σωματικές λειτουργίες και την κυλιόμενη διαδικασία του ήλιου γύρω από τον πλανήτη μας, και ο συγχρονισμός με αυτό, είναι κάτι που αλλάζει τα πάντα», ανέφερε ο coach.

Ο ειδικός είπε ότι το να κοιμάσαι οκτώ ώρες ή για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να πάρεις αρκετή ανάπαυση, είναι ένας μύθος. Ανέφερε ότι θα ήταν καλύτερα να κοιμόμαστε περισσότερο από δύο φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπως οι ισπανικές σιέστες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η παρακολούθηση του ύπνου σε κύκλους 90 λεπτών είναι ένας κλινικός τρόπος παρακολούθησης των εγκεφαλικών κυμάτων ενώ κοιμάστε, και μπορεί να σας βοηθήσει να κόψετε την ημέρα σας σε αυτά τα τμήματα, φροντίζοντας να κάνετε ένα διάλειμμα κάθε 90 λεπτά. «Θα μπορούσατε να έχετε πέντε [κύκλους] τη νύχτα ή τέσσερις τη νύχτα και να κόψετε την ημέρα σας σε κύκλους με συνεπή ώρα αφύπνισης».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
david beckham  |  ronaldo  |  ύπνος  |  υγεία  |  coach

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση