ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό πουκάμισο, denim shorts και lace up πέδιλα
 

6 συμβουλές για να προστατευτούμε από τον καύσωνα

Τα tips που θα σας βοηθήσουν να ανταπεξέλθετε στη ζέστη.

Σταύρη Φράγκου

Με σημαία μας την ανάγκη για προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες, όλοι ψάχνουμε την ιδανική λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει το νησί μας τα τελευταία καλοκαίρια, τον καύσωνα και τις συνέπειες που έχει στο σώμα μας.

Ιδιαίτερα, όταν μιλούμε για την προστασία μας όταν βρισκόμαστε κάτω από τέτοιες θερμοκρασίες. Όπως είναι λογικό οι εξορμήσεις μας μπορεί ναι μεν να βοηθούν λόγω και της ανακούφισης που προσφέρει το κολύμπι στα παγωμένα νερά του νησιού μας αλλά οι ώρες στον ήλιο μπορεί να αποβούν πολύ ανθυγιεινές τόσο για την επιδερμίδα όσο και για την επίδραση που έχουν στο σώμα. Έτσι, εμείς μαζέψαμε 6 tips που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τον καύσωνα πιο υποφερτό.

1. Προμηθευτείτε με παγωμένο νερό

Μπορείτε να παγώσετε από το βράδι το νερό σας ή να πάρετε μαζί σας πάγο. Καταναλώστε άφθονο νερό για να ισορροπήσετε την εσωτερική θερμοκρασία με την εξωτερική.

2. Βάλτε αντηλιακό

Το αγαπημένο καλοκαιρινό προϊόν που μπορεί να σας βοηθήσει τόσο στην προστασία του δέρματος κατά την διάρκεια του μπάνιου σας, όσο και μετά, αφού ενυδατώνει την επιδερμίδα και την προστατεύει από τις επικίνδυνες ακτίνες του ηλίου.

3. Πάρτε μαζί δροσιστικά σπρέι

Ιδανικά, αν έχετε προγραμματισμένη την εκδρομή σας στην παραλία, παγώστε τα σκευάσματα από την προηγούμενη ημέρα, και χρησιμοποιήστε τα στην παραλία για να ανακουφιστείτε από τον καύσωνα. Οι ιδιότητές τους θα σας βοηθήσουν να επανέλθετε σε ισορροπία ενώσω βρίσκεστε εκεί.

4. Πάρτε μαζί σας τα ιδανικά σνακ

Χωρίς πολλά λιπαρά και με θρεπτικές αξίες, τα ιδανικά σνακ όπως, φρουτοσαλάτα, Καρπούζι με χαλούμι, Μπάρες ενέργειας, Λαχανικά με spread, Muffins από βρώμη, Σάντουιτς με στεγνά υλικά, Αυγά βρασμένα και άλλα. Έτσι δεν θα χρειαστεί από τον οργανισμό σας να καταναλώσει περισσότερη ενέργεια στη χώνεψη και θα μπορέσει να λάβει τη βοήθεια που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τη ζέστη.

5. Πιείτε πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι λειτουργεί ενάντια στην αύξηση των μορίων λίπους που κυκλοφορούν στο αίμα. Ενισχύει την επιτάχυνση του μεταβολισμού, αλλά και τη μείωση του αισθήματος της πείνας. Επιπλέον, περιέχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες (κατεχίνες) που φαίνεται ότι έχουν κάποια «μικρή συμβολή» στην απώλεια και στη διατήρηση βάρους. Οπότε, έχετε πολλαπλό κέρδος προτιμώντας το από το γλυκό και το έτοιμο του εμπορίου (όταν αυτό περιέχει ζάχαρη και θερμίδες).

6. Πάρτε μαζί σας καπέλο, γυαλιά ηλίου και ομπρέλα

Όπως είναι λογικό, το να προστατευτείτε από την αφόρητη επίδραση που έχουν οι ακτίνες του ηλίου στο σώμα, χρειάζεται και τα κατάλληλα αντικείμενα. Έτσι το καπέλο, η ομπρέλα και τα γυαλιά ηλίου θα γίνουν ο καλύτερός σας φίλος για άμεση αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων στην παραλία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση