ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: jeans, κορμάκι και μποτάκια
 

Πώς να απαλλαγείτε από τα κίτρινα νύχια μια και καλή

Γιατί τα νύχια σας είναι κίτρινα και πώς να απαλλαγείτε από αυτά με εύκολους και γρήγορους τρόπους

Ριάνα Στυλιανού

Πριν κάνετε οποιαδήποτε DIY παρασκευάσματα, είναι καλή ιδέα να καταλάβετε γιατί τα νύχια σας κιτρινίζουν. Σύμφωνα με ειδικούς, η συνεχείς χρήση από βερνίκια νυχιών δεν είναι η μόνη πιθανή αιτία για το ότι τα νύχια σας κιτρινίζουν. Εάν αντιμετωπίζετε συνεχώς λεκιασμένα νύχια, θέλετε να πάρετε μια σωστή διάγνωση έτσι ώστε να υπάρξει και η κατάλληλη θεραπεία

Είναι πιθανό, τα κιτρινωπά νύχια να δείχνουν πως υπάρχει κάποια λοίμωξη ή κακή λειτουργία του ήπατος ή των πνευμόνων. Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη την υφή των νυχιών σας, εάν δηλαδή δεν είναι λεία και έχουν καμπυλώσεις. Μπορεί και αυτό να αποτελεί σημάδι κάποιας πιο σοβαρής ασθένεια, οπόταν καλό θα ήταν, εάν δεν απαλλαγείτε από το κίτρινο χρώμα στα νύχια σας μετά από τα παρακάτω beauty hacks, να επισκεφθείτε κάποιον ειδικό για να σας δώσει μια πλήρης διάγνωση του προβλήματος, εάν υπάρχει.

Προετοιμάστε τα νύχια σας πριν τα βάψετε
Το κιτρίνισμα είναι κοινό και αναπόφευκτο με την τακτική χρήση βερνικιού νυχιών, γι' αυτό θα σας συνιστούσα να χρησιμοποιούσατε πάντα μια βάση νυχιών πριν εφαρμόσετε το βερνίκι σας. Αυτή η βάση μπαίνει ανάμεσα σε εσάς και το βερνίκι με αποτέλεσμα τα χημικά που περιέχει το προϊόν να μην εισέρχεται στα νύχια σας.

Τρίψτε τα καλά
Εάν οι λεκέδες είναι αρκετά ήπιοι, δοκιμάστε να τους τρίψετε με λίγη οδοντόκρεμα λεύκανσης και μια παλιά οδοντόβουρτσα (που φυσικά μετά θα πετάξετε).

Εάν δεν απαλλαγείτε από τους λεκέδες τότε δοκιμάστε ένα “λουτρό” για τα νύχια.
1.
Αναμίξτε 3-4 κουταλιές της σούπας υπεροξείδιο του υδρογόνου (hydrogen peroxide ή αλλιώς οξυζενέ) με μισό φλιτζάνι ζεστό νερό σε ένα μπολ, ανακατεύοντας καλά.
2. Καθίστε άνετα και μουλιάστε τα νύχια σας για περίπου δύο λεπτά.
3. Χρησιμοποιώντας μια μαλακή οδοντόβουρτσα τρίψτε απαλά την επιφάνια των νυχιών σας
4. Για καλύτερα αποτελέσματα σας συνιστώ την επανάληψη αυτής της διαδικασίας δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
νύχια  |  υγεία  |  βερνίκι  |  nails  |  health  |  protection

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση