ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: denim shorts, loose πουκάμισο και πέδιλα
 

Πώς η πανδημία του κορωνοϊού επηρεάζει την έμμηνο ρύση

Ο κύριος λόγος που επηρεάζει την περίοδο και τρόποι αντιμετώπισης

Ριάνα Στυλιανού

Η πανδημία είναι κάτι πρωτόγνωρο για όλους μας ανεξαιρέτως, και είναι φυσικό να η αβεβαιότητα τόσο για την υγεία μας αλλά και τα οικονομικά μας να προκαλεί άγχος και στρες. Το άγχος που προκαλεί η πανδημία στους ανθρώπους μπορεί να διαταράξει την έμμηνο ρύση των γυναικών.

Ως αποτέλεσμα, το άγχος που προκαλεί ο κορωνοϊός, μπορεί να καθυστερήσει την περίοδο μιας γυναίκας, να μειωθούν οι μέρες της διάρκειάς της ή ακόμα και την πλήρη έλλειψή της.

Υπάρχουν βέβαια και άλλες πολλές αιτίες που παρεμποδίζουν τον μηνιαίο κύκλο σας, όπως φυσικά... μια πιθανή εγκυμοσύνη, αλλά και η πρόσληψη αντισυλληπτικών.

Γενικότερα, οι γυναίκες που έχουν σταθερό κύκλο είναι λιγότερες από αυτές που αντιμετωπίζουν αλλαγές στον δικό τους μηνιαίο κύκλο, ο οποίος μπορεί να μεταβάλλετε από μήνα σε μήνα.

Ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει πολλές και σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητά μας και στα μελλοντικά μας σχέδια σε διάφορα επίπεδα. Για παράδειγμα, η απώλεια της εργασίας, ο αυτοπεριορισμός στο σπίτι, η απομόνωση και η μειωμένη άθληση, είναι αιτίες που επηρέασαν την ψυχολογία σας λίγο η πολύ χωρίς να το καταλάβετε.

Ένα γεγονός που μπορεί να μην γνωρίζατε πιο πριν, είναι ότι, την έμμηνο ρήση την ελέγχει ο εγκέφαλος μας και όχι η μήτρα ή οι ωοθήκες μας. Ο υποθάλαμος του γυναικείου εγκεφάλου, είναι υπεύθυνος για την παραγωγή ορμονών όπως η γοναδοτροφίνη και η θυλακιοτρόπος ορμόνη που σημαντικές στην λειτουργία του γυναικείου κύκλου.

Για να φέρετε τον κύκλο σας σε πιο σταθερά επίπεδα, καλό θα ήταν να εισάγετε την σωματική άσκηση στην καθημερινότητά σας, να τρώτε υγιεινές τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και να κοιμάστε τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα.

Εφόσον εφαρμόσετε τα παραπάνω αλλά η περίοδός σας παραμένει ασταθής, τότε επιστέφείτε τον γυναικολόγο σας, γιατί υπάρχει πιθανότητα, η ανισόρροπη ή η καθυστέρηση της έμμηνο ρύσης να ευθύνεται σε πολιτιστικές ωοθήκες κ.α.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση

X