ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: καρό πουκάμισο, tailored παντελόνι και sneakers
 

Πώς να διατηρήσουμε καθαρές τις μάσκες μέσα και έξω από το σπίτι

3 συμβουλές για την διατήρησή τους στο σπίτι αλλά και εκτός σπιτιού

Ριάνα Στυλιανού

Οι μάσκες προσώπου έχουν γίνει πλέον το πιο σημαντικό αξεσουάρ της εμφάνισής μας, εφόσον η πανδημία βρίσκετε ακόμη ανάμεσά μας.

Είμαι σίγουρη πως όλοι μας λίγο ή πολύ ξέρουμε την σημαντικότητα της μάσκα, πώς την φοράμε και τι υφάσματα προτιμούμε για την πλήρες προστασία αλλά και άνεσή μας. Το ερώτημα είναι όμως το εξής: Πόσο καλά γνωρίζετε τον τρόπο για τη διατήρηση της καθαριότητας που χρειάζεται η μάσκα σας, τόσο στο σπίτι αλλά και εκτός σπιτιού;

Μάθετε πώς μπορείτε να το πετύχετε.

Σε στεγνό μέρος
Φυλάξτε τις μάσκες σας σε ένα καθαρό, στεγνό μέρος. Ίσως σε ένα ξεχωριστό συρτάρι ή ένα κουτί που να μην περιέχει άλλα αντικείμενα μέσα. Αποφύγετε την αποθήκευση μάσκας δίπλα από πετσέτες κουζίνας ή ένα μέρος όπου βάζετε συχνά το ΄χέρι σας.

Ξεχωριστά από τον καθένα
Κρατήσουμε τις καθαρές μάσκες χωριστά για κάθε άτομο, έτσι ώστε να αποφύγετε τα μικρόβια των άλλων, έστω και αν πρόκειται για τα παιδία ή τον σύντροφό σας. Φυλάξτε την κάθε μια ξεχωριστά ή τοποθετήστε τις μάσκες σας σε διαφορετικές σακούλες με το όνομά σας γραμμένο απ’ έξω .

Χωρίς να ακουμπά άλλα αντικείμενα
Όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού και φοράτε την μάσκα σας σε κάποιο κτίριο αλλά μετά την βγάλετε, μην την πετάξετε απλά μέσα στην τσάντα σας, γιατί αυτή περιέχει και αλλά αντικείμενα μέσα που ίσως να είναι μολυσμένα. Τοποθετήστε την μάσκα σας μέσα σε μια σακούλα απολυμαίνοντας πάντα τα χέρια σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση