ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λινό πουκάμισο, βερμούδα και sneakers
 

Πώς βγάζουμε και πετάμε τη μάσκα στα σκουπίδια;

Βήμα-βήμα η διαδικασία

Μαρία Στυλιανού

Οι υπάλληλοι του δήμου οι οποίοι συνεχίζουν να εργάζονται καθημερινά για εμάς είναι και αυτοί ήρωες και οφείλουμε να τους προστατεύσουμε.

Πώς βγάζουμε και πετάμε στα σκουπίδια χρησιμοποιημένη μάσκα προσώπου, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα ή εμείς.

- Καταρχάς πριν αφαιρέσουμε τη μάσκα πλένουμε πολύ σχολαστικά τα χέρια μας για να σκοτώσουμε τα μικρόβια.

- Στην συνέχεια αφαιρούμε την μάσκα χωρίς να ακουμπήσουμε την μπροστινή πλευρά αλλά πιάνοντάς την από τα κορδονάκια τα οποία βρίσκονται πίσω. Αυτό γίνεται για να μην μεταφέρουμε τα μικρόβια στα χέρια μας και τελικά αρρωστήσουμε.

- Τοποθετούμε την μάσκα σε διάφανο σακουλάκια για να το βλέπουν οι εργαζόμενοι και να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί. Για να τοποθετήσουμε την μάσκα στο σακουλάκι πρέπει να περάσουμε το χέρι μας μέσα σε αυτή και να την πιάσουμε από το μπροστά μέρος. Έτσι την τοποθετούμε μέσα χωρίς να την αγγίξουμε.

- Όλα τα χαρτιά που χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε επιφάνειες, γάντια ή μάσκες πρέπει να πετάγονται στα σκουπίδια με τον ίδιο τρόπο.

- Είναι επίσης απαραίτητο να γνωρίζουμε ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα όπως γάντια, μαντίλια απολύμανσης, μάσκες, απολυμαντικά δεν ανακυκλώνονται. Πρέπει να τοποθετούνται στον κάδο απορριμμάτων.

- Φροντίζουμε ώστε οι σακούλες να είναι πάντα κλειστές με κορδόνι συνήθως και όχι μισάνοιχτες για να εγκλωβίσουμε τον ιό μέσα και να προστατεύσουμε εμάς αλλά και τους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας.

- Για να κλείσουμε και να πετάξουμε τα σκουπίδια χρησιμοποιούμε γάντια τα οποία αφαιρούμε αμέσως μετά με την ίδια διαδικασία και πλένουμε πολύ καλά τα χέρια μας.

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση