ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: όμπρε κολάν, '90s sneakers και teddy coat παλτό
 

Τελικά, πώς αντιμετωπίζεται η μοναξιά;

Γιατί νιώθουμε μόνοι;

newsroom must

Συχνά περιπλέκουμε τα πράγματα πολύ περισσότερο απ’ ότι χρειάζεται κι είναι ένα από τα καθημερινά και συχνότερα λάθη που κάνουμε οι άνθρωποι. Πολλοί είναι αυτοί μάλιστα που μπερδεύουν την μοναξιά με την μοναχικότητα. Η μοναξιά είναι ένα αίσθημα κυρίως αρνητικό που σχετίζεται με την κατάθλιψη πολλές φορές, με το άγχος και το στρες ενώ η μοναχικότητα από την άλλη, πρόκειται για μία θετική εμπειρία η οποία έχει να κάνει με εποικοδομητικό τρόπο γνωριμίας με τον εαυτό μας, την προσωπική καλλιέργεια και ανάπτυξή μας καθώς και την εξέλιξή μας ως προσωπικότητες. Και αφού η μοναξιά επηρεάζει τόσο την ψυχική μάς υγεία, υπάρχει τρόπος να ξεπεραστεί;

Αρκετοί σίγουρα θα σκεφτούν ότι όλα είναι μια απόφαση και ότι είναι στο χέρι του καθένα να αλλάξει την ζωή του. Μερικές φορές όμως είναι αρκετά δύσκολο να ξεπεράσουμε την μοναξιά και εκεί χρειαζόμαστε την βοήθεια ενός ειδικού.

Για παράδειγμα, εάν βιώνετε μια σύντομη περίοδο μοναξιάς λόγω πρόσφατου χωρισμού ή μετακόμισης, η συζήτηση με έναν θεραπευτή μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο και να προχωρήσετε και να προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα της ζωή σας.

Επίσης, καλό θα ήταν να απομακρυνθείτε για λίγο από τα social media, καθώς η υπερβολική έκθεση σε αυτά σχετίζεται με φαινόμενα κατάθλιψης και κοινωνικής αποστασιοποίησης. Τέλος, αρχίστε να συμμετέχετε σε δραστηριότητες όπως ο εθελοντισμός, η πεζοπορία ή την γυμναστική.

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση