ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Mαύρο oversized hoodie και cycling παντελονάκι
 

Πρέπει να ανησυχείτε όταν το πρόσωπο σας γίνεται κατακόκκινο στην προπόνηση;

Δεν υπάρχει τίποτα σαν τη θερμή και ιδρωμένη αίσθηση, μετά από μια καλή προπόνηση cardio. Νιώθετε καταπληκτικά, γεμάτοι ενέργεια και δύναμη, αλλά γιατί οι άνθρωποι συνεχίζουν να ρωτούν αν είσαι εντάξει; Κοιτάζετε το κατακόκκινο πρόσωπο σας στον καθρέφτη του μπάνιου και σας προκαλεί έκπληξη. 
Γιατί συμβαίνει αυτό;

Το αναψοκοκκινισμένο δέρμα σας μπορεί να μη σας φαίνεται αρκετά ελκυστικό, αλλά δεν εγείρει συναγερμό. Στην πραγματικότητα είναι απλώς ένα σημάδι ότι δουλεύετε σκληρά και προκαλείτε στο σώμα σας θερμότητα. Όταν η θερμοκρασία του σώματός σας αρχίζει να ανεβαίνει, ιδρώνετε για κρατηθείτε σε πιο δροσερά επίπεδα, ενώ ταυτόχρονα διαστέλλετε τα αιμοφόρα αγγεία στο δέρμα σας για να μειώσετε τη συνολική θερμοκρασία του σώματος.
Το πρόσωπό σας γίνεται κόκκινο, επειδή το ζεστό, οξυγονωμένο αίμα βυθίζεται στην επιφάνεια του δέρματός σας, βοηθά τη θερμότητα να εξασθενεί και σας αποτρέπει από την υπερθέρμανση.

Για να αποφύγετε την εξάντληση από την υψηλή θερμοκρασία, σιγουρευτείτε ότι πίνετε πολλά υγρά πριν και κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας.

Αν αγαπάτε τις υπαίθριες προπονήσεις, προσπαθήστε να αθλήστε όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες, όπως νωρίς το πρωί. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τρέξιμο σε σκιερά μονοπάτια στο πάρκο ή το άλσος, όπως και κοντά σε μια παραλία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση