ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: στενό jean, cropped top και ανάλαφρο πλεκτό
 

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε μπάνιο τώρα που μένουμε σπίτι;

Αυτή η κατάσταση έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητά μας και έχει αλλάξει πολλές από τις συνήθειές μας.

Ζούμε την περίοδο του Social distancing αφού ο μόνος τρόπος να δούμε φίλους, συνεργάτες και συγγενείς είναι μέσα από μίαοθόνη. Αυτή είναι πλέον η καθημερινότητά μας όπου προσαρμόσαμε και αλλάξαμε πολλές συνήθειες για αυτή την πανδημία.

Μία από τις συνήθειες που είχαμε στο τέλος της ημέρας - αφού τελειώναμε τη δουλειά, το γυμναστήριο, το συγύρισμα του σπιτιού και όχι μόνο- ήταν ένα χαλαρωτικό μπάνιο το οποίο μας ηρεμούσε μετά από μια εξαντλητική μέρα. Το ερώτημα μας σήμερα είναι... Είναι πλέον απαραίτητο το μπάνιο για την υγεία και το δέρμα μας αφού μένουμε σπίτι;

Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό είναι μία πολύ προσωπική επιλογή που βασίζεται στις ανάγκες του καθενός μας. Αν όμως έχετε λιπαρό δέρμα ή ιδρώνετε πιο εύκολα θα πρέπει να φροντίσετε το δέρμα σας στο να είναι καθημερινά καθαρό και απαλλαγμένο από βακτήρια και μυρωδιά, για να αποφύγετε την πιθανότητα μυκητιάσεων. Αν έχετε πιο ξηρό δέρμα θα μπορούσατε να δείτε σαν επιλογή το μπάνιο μέρα παρά μέρα. 

Σε κάθε περίπτωση που αναφέραμε πιο πάνω, αν κάνετε αφρόλουτρο θα πρέπει να μην έχει ιδιαίτερα έντονο άρωμα, διότι αυτό ευνοεί την ευαισθησία περισσότερο σε δέρματα που έχουν προδιάθεση για ερεθισμούς ενώ είναι καλό να αποφεύγετε τη χρήση του σφουγγαριού για να μην απομακρύνονται έτσι τα ωφέλιμα βακτήρια.

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση