ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: off-the-shouder φόρεμα από δαντέλα, πέδιλα με κορδόνια και ψάθινη τσάντα
 

12 tips για να βάψεις μόνη σου τα μαλλιά σου

Αυτήν την περίοδο επειδή μένουμε σπίτι, με τα κομμωτήρια και όχι μόνο να είναι κλειστά, τι κάνουμε όσες έχουμε βαμμένα μαλλιά;

Τα μαλλιά για εμάς τις γυναίκες παίζουν μεγάλο ρόλο στην εμφάνιση αλλά και στην διάθεσή μας. Αυτήν την περίοδο επειδή μένουμε σπίτι, με τα κομμωτήρια και όχι μόνο να είναι κλειστά, τι κάνουμε όσες έχουμε βαμμένα μαλλιά; 

Αρχικά δεν πρέπει να έχουμε άγχος γι΄αυτό καθώς υπάρχει αρκετός ελεύθερος χρόνος αν θέλετε να ανανεώσετε το χρώμα των μαλλιών σας στο σπίτι και εμείς σας δίνουμε όλες τις συμβουλές για να το κάνετε σαν επαγγελματίες.

1 Για να επιλέξετε τη σωστή απόχρωση συμβουλευτείτε τον οδηγό στο χρωματολόγιο αλλά και τα παραδείγματα που έχει στο πίσω μέρος του κουτιού της βαφής για να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

2 Πριν από την εφαρμογή της βαφής βάλτε κάποια λιπαρή κρέμα ή βαζελίνη κοντά στις ρίζες των μαλλιών και στα αφτιά, για να αποφύγετε τους λεκέδες στο δέρμα σας.

3 Πολύ σημαντικό είναι να εφαρμόσετε τη βαφή σε άλουστα και στεγνά μαλλιά. Έτσι θα κλειδώσετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αφού τα μαλλιά δεν θα έχουν οτιδήποτε περιττό σε ουσία που θα εμποδίσει το χρώμα να λειτουργήσει.

4 Ξεκινήστε τη διαδικασία της βαφής, αρχίζοντας πάντα από το περίγραμμα του προσώπου.

5 Όταν περνάτε τη βαφή μαλλιών στο σπίτι η εφαρμογή θα πρέπει να γίνεται σε όλο το μήκος για τον ίδιο χρόνο.

6 Αν θα επαναλάβετε τη βαφή, ξεκινήστε από τη ρίζα και μετά από τον ενδεδειγμένο χρόνο που αναγράφεται στο πίσω μέρος του κουτιού να συνεχίσετε την εφαρμογή και στα υπόλοιπα μαλλιά.

7 Για καλύτερη κάλυψη δημιουργήστε τουφίτσες για να είστε σίγουρες ότι εφαρμόσατε τη βαφή σε όλο το μαλλί, έτσι επιτυγχάνουμε καλύτερη κάλυψη και πιο φωτεινό χρωματικό αποτέλεσμα.

8 Για λαμπερό αποτέλεσμα, επαναλάβετε τη διαδικασία της βαφής κάθε 3-4 εβδομάδες.

9 Είναι πολύ σημαντικό το ξέπλυμα της βαφής να γίνεται υπομονετικά, μέχρι το νερό που θα τρέξει από τα μαλλιά σου να είναι εντελώς καθαρό.

10 Σκουπίστε τα με μια πετσέτα και βάλτε λίγο conditioner -συνήθως υπάρχει στο κουτί της βαφής- για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε τα και πάλι και στεγνώστε τα για να δειτε το αποτέλεσμα.

11 Μετά τη βαφή είναι καλό να επιλέξετε ειδικά σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά σε συνδυασμό με μαλακτικές κρέμες που τρέφουν τη ρίζα και ενυδατώνουν τις άκρες προστατεύοντας την τρίχα από την αφυδάτωση.

12 Μία φορά την εβδομάδα χρησιμοποιήστε μαλακτικό λάδι, αμυγδαλέλαιο, ακόμη και ελαιόλαδο, ή μια ενυδατική μάσκα μαλλιών, που θα αφήσετε για μία ώρα στα μαλλιά σας για να διατηρήσετε έτσι το χρώμα στα μαλλιά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση