ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Co-ord φόρμες, sneakers και teddy παλτό
 

Πόσο σημαντικός είναι ο σίδηρος για την υγεία μας;

Ποιες τροφές περιέχουν σίδηρο;

newsroom must

Σίγουρα έχετε ακούσει για τα ιχνοστοιχεία, την πρωτεΐνη, τις φυτικές ίνες και τους υδατάνθρακες. Ξέρετε όμως ότι είναι εξίσου σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι καλύπτετε τις βασικές σας ανάγκες του οργανισμού με άλλα θρεπτικά συστατικά όπως ο σίδηρος;

Ο σίδηρος είναι ένα μέταλλο που είναι σημαντικό για την ανάπτυξη και τη σωστή λειτουργία του σώματος. Με την ανεπάρκεια σιδήρου να είναι μια από τις πιο κοινές διατροφικές ελλείψεις που παρατηρείτε στον παγκόσμιο πληθυσμό κυρίως σε γυναίκες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Γιατί είναι όμως τόσο σημαντικό να έχουμε υψηλά επίπεδα σιδήρου στο αίμα μας;

Το σώμα μας χρησιμοποιεί τον σίδηρο για να παράγει αιμοσφαιρίνη, μια πρωτεΐνη στα ερυθρά αιμοσφαίρια που βοηθά στη μεταφορά οξυγόνου στο αίμα μας από τους πνεύμονές σε όλο το σώμα, καθώς και τη μυοσφαιρίνη, μια πρωτεΐνη που μεταφέρει οξυγόνο στους μύες, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας. Βοηθώντας ουσιαστικά τις καθημερινές διαδικασίες του σώματος αλλά και στη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Ο σίδηρος ως «φύλακας» του θυροειδούς αδένα

Ο σίδηρος παίζει επίσης ρόλο στην παραγωγή ορισμένων ορμονών μέσω της υποστήριξης της υγιούς λειτουργίας του θυρεοειδούς αδένα, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την παραγωγή και τη ρύθμιση πολλών ορμονών στο σώμα σας.

Ποιες τροφές περιέχουν σίδηρο;

Ο σίδηρος εντοπίζεται φυσικά σε πολλά τρόφιμα. Διατίθεται σε δύο μορφές, στον αιμικό σίδηρο, που εντοπίζεται κυρίως στο κρέας ή τα αυγά και στον μη-αιμικό σίδηρο που εντοπίζεται στα φυτά και στα τρόφιμα που είναι εμπλουτισμένα με σίδηρο, όπως οι φακές, το σπανάκι και σε αρκετούς ξηρούς καρπούς

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση