ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό πουκάμισο, denim shorts και lace up πέδιλα
 

Ποιες τροφές μπορούν να ενισχύσουν τον μεταβολισμό μας

Μπορούν όντως αυτές οι τροφές να ενισχύσουν τον μεταβολισμό μας;

Μαρία Σάββα

Ο μεταβολισμός είναι κάτι που χρησιμοποιεί ο οργανισμός μας για να παράγει αλλά και να καίει την ενέργεια, γι’ αυτό και είναι κάτι που πρέπει να το παρακολουθούμε με προσοχή αλλά και να το ενισχύουμε με την κάθε ευκαιρία που μας δίνετε. Μαζέψαμε πιο κάτω κάποιες τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στην κίνηση αυτή.

Πράσινο τσάι και καφεΐνη

Η κατανάλωση ροφημάτων με καφεΐνη, όπως ο καφές και το πράσινο τσάι, μπορεί να ενισχύσει τον μεταβολισμό αλλά σε μικρή ποσότητα. Επιπλέον, το πράσινο τσάι περιέχει σχεδόν μηδενικές θερμίδες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του μεταβολισμού σας και στη βελτίωση της συνολικής ικανότητας του σώματός σας να καίει λίπη. Από την άλλη πλευρά, ο καφές μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι και να αυξήσετε την ταχύτητα του μεταβολισμού σας, αλλά όχι τόσο ώστε να βοηθάει στην απώλεια βάρους.

Πιπεριές τσίλι

Η καψαϊκίνη, μια χημική ουσία που βρίσκεται στις πιπεριές τσίλι, μπορεί να ενισχύσει τον μεταβολισμό σας αυξάνοντας ελαφρώς τον ρυθμό με τον οποίο το σώμα σας καίει θερμίδες.

Στην πραγματικότητα, η καψαϊκίνη, από τα συμπληρώματα ή τις ίδιες τις πιπεριές, μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να κάψει περίπου 50 επιπλέον θερμίδες την ημέρα.

Ορισμένες μελέτες αναφέρουν παρόμοια οφέλη με δόσεις τόσο χαμηλές όσο 9–10 mg την ημέρα. Αυτό ισοδυναμεί με μια πιπεριά jalapeño

Ομοίως, η προσθήκη πιπεριού καγιέν στο γεύμα σας μπορεί να αυξήσει την ποσότητα λίπους που καίει το σώμα σας για ενέργεια, ειδικά μετά από ένα γεύμα πλούσιο σε λιπαρά. Ωστόσο, αυτή η επίδραση καύσης λίπους μπορεί να ισχύει μόνο για άτομα που δεν έχουν συνηθίσει να καταναλώνουν πικάντικα τρόφιμα

Τζίντζερ

Το τζίντζερ και τα σχετικά μπαχαρικά πιστεύεται ότι έχουν ιδιαίτερα ευεργετικές ιδιότητες για την τόνωση του μεταβολισμού.

Για παράδειγμα, η διάλυση 2 γραμμαρίων σκόνης τζίντζερ σε ζεστό νερό και η κατανάλωση της με ένα γεύμα μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε έως και 43 περισσότερες θερμίδες από το να πίνετε μόνο ζεστό νερό.

Κακάο

Το κακάο και τα εκχυλίσματα κακάο μπορεί να προάγουν την έκφραση γονιδίων που διεγείρουν την καύση λίπους.

Μια μελέτη προτείνει ότι το κακάο μπορεί να εμποδίσει τη δράση των ενζύμων που είναι απαραίτητα για τη διάσπαση του λίπους και των υδατανθράκων κατά τη διάρκεια της πέψης, τα οποία θα μπορούσαν να εμποδίσουν το σώμα να τα απορροφήσει και τις θερμίδες που παρέχουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση