ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: σατέν μπλούζα, midi φούστα και πέδιλα
 

Ποια θέση έχουν τα τυριά στη διατροφή;

Το τυρί είναι μία εξαιρετική πηγή πρωτεϊνης, ασβεστίου και πολλών άλλων θρεπτικών συστατικών.

newsroom must

Tο τυρί είναι ένα γαλακτοκομικό προϊόν που διατίθεται σε εκατοντάδες διαφορετικές υφές και γεύσεις. Παράγεται προσθέτοντας οξύ ή βακτήρια στο γάλα από διάφορα ζώα εκτροφής, στη συνέχεια γήρανση ή επεξεργασία των στερεών μερών του γάλακτος. Η διατροφική αξία και η γεύση του τυριού εξαρτώνται από τον τρόπο παραγωγής και το γάλα που χρησιμοποιείται. Πιο κάτω θα βρείτε 5 είδη τυριών που είναι φυσικά χαμηλότερα σε θερμίδες και λιπαρά για να τα προσθέσετε χωρίς τύψεις στο διατροφολόγιό σας!

ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

Η μοτσαρέλα είναι ένα μαλακό, λευκό τυρί. Προέρχεται από την Ιταλία και παράγεται συνήθως από ιταλικά βουβάλια ή αγελαδινό γάλα. Η μοτσαρέλα είναι χαμηλότερη σε νάτριο και θερμίδες από τα περισσότερα άλλα τυριά. Η μοτσαρέλα περιέχει επίσης βακτήρια που δρουν ως προβιοτικά, συμπεριλαμβανομένων Lactobacillus casei και Lactobacillus fermentum. Τα προβιοτικά μπορούν να βελτιώσουν την υγεία του εντέρου.
Ανά 100 γραμμάρια μοτσαρέλα πλήρους λιπαρών περιέχει:
Θερμίδες: 280
Πρωτεΐνη: 28 γραμμάρια
Λίπος: 17 γραμμάρια
Κορεσμένα λιπαρά: 11 γραμμάρια
Υδατάνθρακες: 3,1 γραμμάριο
Νάτριο: 16 mg

ΦΕΤΑ
Η φέτα είναι ένα μαλακό, αλμυρό, λευκό τυρί. Είναι συνήθως φτιαγμένο από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα. Το γάλα των προβάτων δίνει στη φέτα μια έντονη γεύση, ενώ η φέτα της αίγας είναι πιο ήπια. Η φέτα συσκευάζεται σε άλμη για να διατηρήσει τη φρεσκάδα της, ως αποτέλεσμα να έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο (αλάτι).
Ανά 100 γραμμάρια φέτας πλήρους λιπαρών περιέχει:
Θερμίδες: 286
Πρωτεΐνη: 14 γραμμάρια
Λίπος: 21 γραμμάρια
Κορεσμένα λιπαρά: 14 γραμμάρια
Υδατάνθρακες: 7 γραμμάριο
Νάτριο: 1074 mg

ΤΥΡΙ COTTAGE
Το τυρί cottage είναι ένα μαλακό, λευκό τυρί και πολύ υψηλότερο σε πρωτεΐνες από άλλα τυριά.
Ανά 100 γραμμάρια τυρί cottage πλήρους λιπαρών περιέχει:
Θερμίδες: 98
Πρωτεΐνη: 11 γραμμάρια
Λίπος: 4,3 γραμμάρια
Κορεσμένα λιπαρά 1,7 γραμμάρια
Υδατάνθρακες: 3,4 γραμμάρια
Νάτριο: 364 mg

RICOTTA
Η Ricotta είναι ένα ιταλικό τυρί φτιαγμένο από ορό γάλακτος - δηλαδή, το υγρό που παραμένει από την παραγωγή άλλων τυριών. Η Ricotta έχει κρεμώδη υφή και συχνά περιγράφεται ως ελαφρύτερη έκδοση του τυριού cottage.
Ανά 100 γραμμάρια ρικότα πλήρους λιπαρών περιέχει:

Θερμίδες: 174
Πρωτεΐνη: 11 γραμμάρια
Λίπος: 13 γραμμάρια
Κορεσμένα λιπαρά 8 γραμμάρια
Υδατάνθρακες: 3 γραμμάρια
Νάτριο: 84 mg

ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

Η παρμεζάνα είναι ένα σκληρό, ώριμο τυρί που έχει λιπαρή υφή και αλμυρή γεύση. Είναι φτιαγμένο από ακατέργαστο, μη παστεριωμένο αγελαδινό γάλα που έχει ωριμάσει τουλάχιστον 12 μήνες, για να σκοτώσει τα επιβλαβή βακτήρια και να παράγει μια ιδιαίτερη γεύση. Επειδή είναι παλαιωμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα, η παρμεζάνα έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη και συνήθως είναι ανεκτή από τους περισσότερους ανθρώπους που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.
Ανά 100 γραμμάρια παρμεζάνα περιέχει:

Θερμίδες: 431
Πρωτεΐνη: 38 γραμμάρια
Λίπος: 29 γραμμάρια
Κορεσμένα λιπαρά 17 γραμμάρια
Υδατάνθρακες: 4.1 γραμμάρια
Νάτριο: 1529 mg

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση