ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό πουκάμισο, denim shorts και lace up πέδιλα
 

Τελείωσαν οι διακοπές, εργάζεσαι από το σπίτι και θες ρεπό; Ζήτα το

Ακόμη και αν σου φαίνεται γελοίο να ζητήσεις αυτή την περίοδο άδεια, αν νιώθεις ότι το έχεις ανάγκη, μην διστάζεις.

Δέσποινα Άσπρου

Αυτήν μάλλον την στιγμή κάθεσαι στην αναπαυτική σου καρέκλα, κοιτάς αφηρημένα το laptop σου, σκέφτεσαι πως η δουλειά σου είναι ατελείωτη και αναπολείς τις ξέγνοιαστες βόλτες σου σε κάποιο σημείο της Κύπρου ή και του εξωτερικού. Για ένα λεπτό σου περνάει από το μυαλό η ιδέα να ζητήσεις μια - δυο μέρες ρεπό, σκας στα γέλια και λες στον εαυτό σου "Καλά τρελή είσαι; Τι να κάνεις την άδεια αφού εργάζεσαι από το σπίτι σου και μόλις τελείωσαν οι διακοπές των Χριστουγέννων;".  Σωστά; Για να διαβάζεις αυτό το κείμενο, μάλλον, ναι!

Αν βρίσκεσαι στην φάση που έχεις βαρεθεί τα πάντα και νοιώθεις εξαντλημένη, τότε το να ζητήσεις μερικές μέρες άδεια δεν είναι και τόσο κακό. Αντίθετα. Αν έχεις την ανάγκη, επιβάλλεται να αποστασιοποιηθείς για λίγο από τα καθημερινά σου καθήκοντα και να σταματήσεις να σκέφτεσαι το ότι μόλις τελείωσε η εορταστική περίοδος... αφού για να λέμε την αλήθεια, τις εν λόγω ημέρες δεν ξεκουραζόμαστε, αλλά κουραζόμαστε!

Όπως άλλωστε ανέφερε πριν από αρκετό καιρό η Cynthia Pugh, ιδρύτρια συμβουλευτικής εταιρείας που βοηθά τις μαύρες γυναίκες να κάνουν μετάβαση στην καριέρα τους, αν αισθάνεσαι συνεχή κούραση, πόνο στο σώμα και ο ρυθμός σου να υλοποιήσεις ένα project έχει αυξηθεί δραματικά, τότε έφτασε η στιγμή για ένα break.

«Αν έχουμε κάποιο μέτρο σύγκρισης του πότε αισθανόμαστε καλά και πότε όχι και νιώθουμε εξαντλημένοι, τότε χρειαζόμαστε ρεπό. Για μερικούς πιθανόν η μια ημέρα να μην είναι αρκετή, ίσως χρειάζεται να κάνουμε κάποιες αλλαγές και να προσαρμόσουμε την καθημερινότητά μας στις πνευματικές και σωματικές ανάγκες για να φροντίσουμε τον εαυτό μας», τονίζει χαρακτηριστικά η ίδια και καλό είναι να βάλουμε τα λόγια της όλοι στο μυαλό μας.

Στην περίπτωση λοιπόν που πάρεις την απόφαση να ζητήσεις ρεπό, θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου πως το break σου θα περιλαμβάνει ξεκούραστες στιγμές. Τι εννοούμε; Ότι θα πρέπει να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου και σαφώς να αφήσεις το laptop και τις επαγγελματικές υποχρεώσεις σου στην άκρη.

Πώς όμως ζητάμε άδεια αυτή την περίοδο; Καταρχάς κάθε φορά που θέλουμε να πάρουμε άδεια, παρά το ότι θεωρητικά την δικαιούμαστε, καλό είναι να την ζητάμε στο σωστό timing. Τι εννοούμε με αυτό; Μην την ζητήσεις, για παράδειγμα όταν το αφεντικό σου είναι μέσα στα νεύρα ή είναι αγχωμένος για να προλάβει την προθεσμία για μια δουλειά που έχει αναλάβει. Παράλληλα, είναι καλύτερο να αποφύγεις να ζητήσεις άδεια την τελευταία στιγμή. Αντί για αύριο, ζήτησε για παράδειγμα 2-3 μέρες την επόμενη βδομάδα. Πέρα από αυτό, το να πεις τον λόγο που θέλεις την άδεια είναι ωραίο και καθώς το αφεντικό σου είναι επίσης άνθρωπος, μπορεί κάλλιστα να καταλάβει τις ανάγκες σου. Πριν τελειώσετε την συζήτησή σας, φρόντισε ακόμη να κάνεις κατανοητό πως η δουλειά σου είναι υπό έλεγχο και θα φέρεις εις πέρας όλες σου τις εκκρεμότητες. 

Photos on Unsplash

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση