ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leather pants, polka dot πλεκτό και λουστρίνι μποτάκια
 

Matcha: Τι είναι και ποια τα οφέλη του

Το συγκεκριμένο τσάι έχει μια πολύ ιδιαίτερη γεύση και περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά στοιχεία.

Ριάνα Στυλιανού

Ένα από τα πιο δημοφιλή ποτά στον κόσμο, είναι χωρίς αμφιβολία το τσάι matcha, ωστόσο πόσα ξέρετε για αυτό; Tι είναι, πώς παράγεται και ποια τα οφέλη του; Δείτε παρακάτω όλες τις πληροφορίες που πρέπει να ξέρετε όσον αφορά αυτό το τσάι.

Αρχικά, τί είναι το matcha;
Το matcha είναι ένα Ιαπωνικό τσάι με έντονο πράσινο χρώμα, το οποίο είναι αποτέλεσμα από τα φύλλα που αναπτύσσουν περισσότερο την χλωροφύλλη.Όσο και αν δεν το πιστεύετε, αυτό το πράσινο τσάι έχει καφεΐνη όσο ένας καφές εσπρέσο, και μια κούπα τσαγιού matcha περιέχει τόσα θρεπτικά συστατικά όσα δέκα κούπες ενός πράσινου τσαγιού.

Αυτό το τσάι γίνεται σκόνη και έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να το απολαύσουμε με πολλούς και διάφορους τρόπους. Όπως για παράδειγμα σε παρασκευές ζαχαροπλαστικής, μαγειρικής, σε ζεστά αλλά και κρύα ροφήματα. Το συγκεκριμένο τσάι έχει μια πολύ ιδιαίτερη γεύση, την οποία πολλοί θα χαρακτήριζαν και σαν γρασίδι.

Τι περιέχει;
Τo matcha έχει 1537 μονάδες ORAC, μια μονάδα μέτρησης που καθορίζει το πόσο αντιοξειδωτικό είναι ένα τρόφιμο. Επίσης το matcha περιέχει πολλά περισσότερα αντιοξειδωτικά στοιχεία από τα μούρα.

Γιατί πρέπει να καταναλώνουμε αντιοξειδωτικές τροφές;

Τα αντιοξειδωτικά βρίσκονται φυσικά στα τρόφιμα και προστατεύουν τα κύτταρα του σώματός σας από ζημιές. Όσο μεγαλώνουμε, επέρχεται και η κυτταρική βλάβη. Αυτό συμβαίνει λόγω της έκθεσής μας σε ρυπογόνα περιβάλλοντα ή εάν είμαστε ενεργητικοί ή παθητικοί καπνιστές. Η βλάβη των κυττάρων μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες όπως καρδιακές παθήσεις και διαβήτη. Μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά θα σας βοηθήσει να μειώσετε τον κίνδυνο αυτών των ασθενειών.

Τα αντιοξειδωτικά μπορεί να είναι:
- Βιταμίνες όπως Α, C ή Ε
- Τα φλαβονοειδή και καροτενοειδή
- Μέταλλα όπως το σελήνιο

Ποια τρόφιμα έχουν αντιοξειδωτικά;
- Φρούτα και λαχανικά
- Ψωμί, ζυμαρικά και δημητριακά ολικής αλέσεως
- Όσπρια
- Ξηροί καρποί και σπόροι
- Φυτικά έλαια όπως ελαιόλαδο
- Σκόρδος
- Πράσινο τσάι

Πώς μπορούμε να καταναλώνουμε το τσάι matcha;
Το τσάι matcha μπορεί να καταναλωθεί σαν ρόφημα είτε ζεστό είτε κρύο. Η διαδικασία του έχει ως εξής. Μέσα σε μια κούπα, προσθέτουμε την σκόνη matcha και το υγρό με το οποίο θέλουμε να την αναμείξουμε (ζεστό/ κρύο γάλα φυτικό ή κανονικό κτλ) και ανακατώνουμε τα υλικά με ένα bamboo κουταλάκι. Το συγκεκριμένο τσάι δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με μεταλλικά στοιχεία γιατί οξειδώνεται.

P.S. Προσθέστε ένα κουταλάκι μέλι και προτιμήστε γάλα βρώμης για την εκτέλεση του.

Δείτε το παρακάτω βίντεο για να δείτε πως φτιάχνετε ένα matcha latte.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
matcha latte  |  tea  |  cool  |  drink  |  green  |  τσάι  |  ποτό

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση