ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: floral midi φόρεμα, πέδιλα και headband
 

Κορωνοϊός: Το σύμπτωμα που επιμένει ακόμη και όταν έχει περάσει η λοίμωξη

O κορωνοϊός φαίνεται να ταλαιπωρεί άτομα τα οποία έχουν αναρρώσει

O κορωνοϊός φαίνεται να ταλαιπωρεί άτομα τα οποία έχουν αναρρώσει από τον ιό για αρκετό καιρό μετά. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Audiology και πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικός σε 120 Βρετανούς ασθενείς ακόμα και μετά την ανάρρωση αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής.

13% αυτών που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι η ακοή τους επιδεινώθηκε.

«Ήδη γνωρίζουμε ότι οι ιοί της ανεμοβλογιάς, της παρωτίτιδας και της μηνιγγίτιδας μπορούν να προκαλέσουν απώλεια ακοής, και οι κορωνοϊοί μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στα νεύρα και τα μεταξύ τους σήματα» είπε ο επικεφαλής ερευνητής Kevin Munro καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Ο Kevin Munro εικάζει ότι ο κορωνοϊός προκαλεί πρόβλημα στο ακουστικό σύστημα συμπεριλαμβανομένου του έσω ωτός κ Guillain-Barre αι του κοχλία.

Όπως αναφέρει το σύνδρομο οποίο έχει συσχετιστεί με τη νόσο COVID-19 και συνδέεται με την ακουστική νευροπάθεια.

«Είναι πιθανό παράγοντες διαφορετικοί από την COVID-19 να επιδράσουν σε προϋπάρχουσα απώλεια ακοής και εμβοές. Οι παράγοντες αυτοί μπορεί να περιλαμβάνουν το άγχος και την ανησυχία, ακόμη και τη χρήση μάσκας προσώπου που καθιστούν την επικοινωνία πιο δύσκολη, της χορηγούμενης αγωγής που μπορεί να έβλαψε την ακοή ή άλλους παράγοντες που σχετίζονται με την βαρύτητα της νόσου», εξήγησε ο Δρ. Munro.

Με πληροφορίες από ygeiamou

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση

Κάντε σεξ κάνει καλό

Κάντε σεξ κάνει καλό

Το σεξ είναι μια από τις πιο σημαντικές και καθοριστικές παραμέτρους μιας υγιούς σχέσης και ...
newsroom must
 |  HEALTH
X