ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό φόρεμα, χρυσά σανδάλια και ψάθινη τσάντα
 

Κορωνοϊός: Τι αλλάζει στην ψυχολογία όσων εμβολιάζονται

Αξιόλογη μείωση στις επιπτώσεις που επέφερε η πανδημία στην ψυχική μας υγεία φαίνεται πως προσφέρει ο εμβολιασμός κατά της COVID-19

newsroom must

Αξιόλογη μείωση στις επιπτώσεις που επέφερε η πανδημία στην ψυχική μας υγεία φαίνεται πως προσφέρει ο εμβολιασμός κατά της COVID-19, σύμφωνα με μία νέα επιστημονική έρευνα. Η συγκεκριμένη έρευνα υποστηρίζει ότι το αίσθημα άγχους, ψυχικής δυσφορίας και κατάθλιψης περιορίζεται σημαντικά μετά τον εμβολιασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ygeiamoy.gr μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας βρήκε στοιχεία που δείχνουν ότι οι άνθρωποι που εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού βιώνουν λιγότερο στρες στη συνέχεια και έχουν συνεχόμενες βελτιώσεις στην ψυχική τους υγεία. Η ομάδα συνέγραψε μια εργασία στην οποία περιέγραψε τη -διάρκειας ενός έτους- ερευνητική της προσπάθεια, αλλά και τα όσα έμαθε από αυτή. Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο PLOS ONE, με το αρχικό μέρος της εργασίας να περιελάμβανε την αποστολή περισσότερων από 8.000 ερωτηματολογίων σε ανθρώπους σε όλες τις περιοχές των ΗΠΑ, τα οποία περιείχαν ερωτήσεις που αποσκοπούσαν στην αξιολόγηση του τρόπου με τον οποίο η πανδημία είχε επηρεάσει την ψυχική υγεία των ανθρώπων γενικότερα.

Τα αποτελέσματα που προέκυψαν έδειξαν ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων που ερωτήθηκαν βίωναν ως ένα βαθμό άγχος και κατάθλιψη, ως αποτέλεσμα της πανδημίας και στη συνέχεια βίωσαν 15% μείωση στις πιθανότητες του αισθήματος βαριάς κατάθλιψης μετά τον εμβολιασμό και 4% μείωση στις πιθανότητες του αισθήματος ήπιας κατάθλιψης. Εκτιμάτε επίσης, ότι βάσει των δεδομένων τους υπάρχει πιθανότητα ένα εκατομμύριο άνθρωποι να έχουν νιώσει μείωση στην ψυχική δυσφορία μετά τον εμβολιασμό τους.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα δεδομένα υποδεικνύουν ότι ο εμβολιασμός για την COVID-19 προσφέρει περισσότερα από απλή προστασία των ανθρώπων από τη λοίμωξη καθώς μειώνει σημαντικά τον φόβο και το άγχος που αισθάνονται οι άνθρωποι για την πιθανότητα να μολυνθούν αλλά και να νοσήσουν από τον κορωνοϊό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση