Tην αγαπάμε για τη μυρωδιά της, τη γεύση της και τώρα θα την αγαπήσουμε για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Ο λόγος για την κανέλα, ένα μοναδικό καρύκευμα με αξιοζήλευτο διατροφικό πλούτο, σημαντικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και θεραπευτικές ιδιότητες που αξίζει να γνωρίζουμε.
Ξέρατε ότι η κανέλα φτιάχνοντας ένα ρόφημα κανέλας, αντιμετωπίζετε αποτελεσματικά και άμεσα τους πόνους της περιόδου, τον πονοκέφαλο, το κρυολόγημα, τον πονόδοντο, τη δυσπεψία ακόμα και τη δερματίτιδα;
Μελέτες έχουν δείξει ότι είναι θεραπευτική χάρη στα συστατικά που περιέχει με κυριότερη τη σιναμαλδεύδη. Η σιναμαλδεύδη επιδρά στα αιμοπετάλια και έχει βρεθεί ότι βοηθάει στην πρόληψη σχηματισμού θρόμβων στον οργανισμό.
Κυριότερα οφέλη της κανέλας:
- ελέγχει τα επίπεδα γλυκόζης αίματος
- βοηθάει στη διατήρηση της ευαισθησίας της ινσουλίνης
- είναι ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό
- έχει αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες
- βοηθά στην πέψη των γαλακτοκομικών προϊόντων και τη θεραπεία της διάρροιας
- είτε το πιστεύετε είτε όχι η κανέλλα μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας με την απώλεια βάρους
- μπορεί αποτελεσματικά να κρατήσει μακριά τις προσταγλανδίνες, οι οποίες είναι υποδοχείς που κάνουν τους νευρώνες σας πιο ευαίσθητους στον πόνο. Η μεγάλη ποσότητα μαγγανίου βοηθά επίσης να ενθαρρύνει την υγεία των οστών και την πρόληψη του πόνου που προκαλείται από την αρθρίτιδα
Από άποψης θρεπτικών συστατικών η κανέλα αποτελεί μια εξαιρετική πηγή μαγγανίου, ενός συστατικού που σχετίζεται με την παροχή ενέργειας και ποικίλες μεταβολικές διαδικασίες στον οργανισμό μας. 2 κουταλιές του γλυκού κανέλλα μας προμηθεύουν το 38 % του μαγγανίου, το 10 % των φυτικών ινών, το 9,6 % του σιδήρου και το 6 % του ασβεστίου που ο οργανισμός χρειάζεται καθημερινά.
Χρησιμοποιείται καθημερινά στα γεύματα όπως στο γιαούρτι ή cottage cheese, στα smoothies και άλλα ροφήματα και αφεψήματα, στα δημητριακά, σε φαγητά κ.λπ.