ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Ριγέ jumpsuit, κοντομάνικο μπλουζάκι και loafers
 

Η απλή συνήθεια που μειώνει το κίνδυνο κατάθλιψης και άγχους

Η ευχάριστη συνήθεια που αποτρέπει τον κίνδυνο εμφάνισής τους

Ζωή Τουτουντζίδου

Το ένα τρίτο των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης ψυχικών διαταραχών θα μπορούσε να το αποτρέψει απλά και μόνο εντάσσοντας τη σωματική άσκηση στην καθημερινότητά του, υποστηρίζει νέα έρευνα, τα ευρήματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο BMC Medicine. Τους χειμερινούς μήνες περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι και είμαστε πιο επιρρεπείς στο εμφανίσουμε συμπτώματα άγχους μέχρι και κατάθλιψη.

Η θετική σχέση ανάμεσα στην γυμναστική και την καλή ψυχική υγεία είναι ευρέως γνωστά. Με την εν λόγω έρευνα να τονίζει η τακτική άσκηση μπορεί όχι απλώς να καταπολεμήσει την κατάθλιψη, αλλά ακόμη και να την αποτρέψει. Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα παρακολουθούσε 37.000 ανθρώπους ηλικίας 37 με 73 ετών, χωρίς ιστορικό άγχους και κατάθλιψης, οι οποίοι γυμνάζονταν συστηματικά.

Με τα ευρήματα να υποστηρίζουν ότι μόλις το 3% εξ αυτών είχε αναπτύξει κατάθλιψη ή άγχος, τονίζοντας παράλληλα τα οφέλη που έχει η συστηματική άσκηση στην ψυχική μας υγεία. Επίσης, υπολογίστηκε ότι οι άνθρωποι που κάνουν καθιστική ζωή και αύξησαν τη σωματική τους δραστηριότητα σε 75 με 150 λεπτά έντονης άσκησης την εβδομάδα είχαν 29% μειωμένες πιθανότητες να αναπτύξουν κατάθλιψη ή αγχώδη διαταραχή. Ενώ, μετρήθηκε μείωση του άγχους της τάξεως του 47% όταν οι συμμετέχοντες γυμνάζονταν από 150 μέχρι 300 λεπτά.

«Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα δημόσιας υγείας. Η γυμναστική είναι μια δωρεάν δραστηριότητα, γι’ αυτό και όλοι μπορούν να αυξήσουν τη συχνότητα με την οποία γυμνάζονται σε εβδομαδιαία βάση», σχολίασε σχετικά με τα ευρήματα της έρευνας του ο επικεφαλής της μελέτης δρ. Carlos Celis-Morales.

Δείτε στην συνέχεια 5 πράγματα που καλό είναι να προσέξετε αν ασκήστε στην ύπαιθρο τους χειμερινούς μήνες:

1.Τρέξιμο στο σκοτάδι
Προετοιμαστείτε κατάλληλα αν σκοπεύετε να τρέξετε τις βραδινές ώρες. Ακολουθήστε δρόμους γνωστούς σε εσάς, σχεδιάζοντας από πριν την διαδρομή σας. Προτιμάτε μονοπάτια με κάποιο φωτισμό για δική σας ασφάλεια.

2. Πρέπει να είστε ορατοί από μεγάλη απόσταση
Φορέστε outfits με έντονα χρώματα για να είστε ορατοί από μακριά καθώς αρκετοί ποδηλάτες προτιμούν  να γυμνάζονται στην ύπαιθρο και αν δεν σας δουν, μπορεί να χτυπήσετε.

3. Προσέξτε τα πεσμένα φύλλα
Τα πεσμένα φύλλα μπορεί να γίνουν αιτία τραυματισμού αν τα πατήσετε, αφού μπορούν να σας κάνουν να γλιστρήσετε με ευκολία.

4. Καλύτερα να νιώθετε αρκετά ζεστοί παρά καθόλου
Αν έχετε ενδοιασμό τι να φορέσετε τώρα που ο καιρός δεν είναι πολύ κρύος, έρευνες απόδειξαν πως είναι καλύτερα να φοράτε πολλά ρούχα και να ιδρώσετε παρά να είστε ελαφριά ντυμένοι, καθώς αυτό αυξάνει τον κίνδυνο κρυολογήματος

5. Μείνετε ενυδατωμένοι
Μπορεί να μην κάνει αρκετή ζέστη και να μην το νιώθετε αλλά οργανισμός αφυδατώνεται πολύ κατά της διάρκεια σωματικής άσκησης

Με πληροφορίες από το ygeia mou.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση