ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό φόρεμα, χρυσά σανδάλια και ψάθινη τσάντα
 

Η άλλη πλευρά των WAGs

Δεν είναι όλα χρυσόσκονη και ροδοπέταλα.

Δωριάνα Κυριάκου

Οι γυναίκες στο ποδόσφαιρο, διαδραματίζουν «αμελητέο» ρόλο σύμφωνα με πολλούς από τους φιλάθλους που παρακολουθούν ανεπηρέαστοι τον βασιλιά των σπορ, κάθε μέρα είτε στις οθόνες τους είτε στα γήπεδα. Και όμως, ίσως έχουν τον μεγαλύτερο και πιο «σκληρό» ρόλο, από οποιονδήποτε προπονητή, συμπαίκτη, αξίωμα. Οι γυναίκες των ποδοσφαιριστών τις περισσότερες φορές γίνονται ασπίδα, σφουγγάρι, διαπραγματευτές, μητέρες – υπερήρωες κ.ά.

Έχετε σκεφτεί ποτέ την δυσκολία που μπορεί να εμπεριέχεται στον ρόλο μιας γυναίκας, που αναλαμβάνει όλες τις συνέπειες της σχέσης κατά την πλειονότητα των ημερών καθώς ο άντρας της οφείλει να είναι σωστός στα επαγγελματικά του καθήκοντα; Δεν είναι όλα χρυσόσκονη και ροδοπέταλα. Δεν είναι όλα πολυτελείς διακοπές στις Μπαχάμες και ακριβά δείπνα σε εστιατόρια. Όπως δεν είναι για εμάς, τις καθημερινές γυναίκες, «δεδομένα».

Ας αναλογιστούμε, όμως, για λίγο την βαρύτητα της «φανέλας» του αρχηγού του σπιτιού:

1. Καθημερινότητα / Ρουτίνα

Μπορεί να φαντάζει για πολλούς από εμάς αστείο, αλλά αν σκεφτούμε πόσα καθήκοντα και «παραξενιές» πρέπει να αναλάβει μια γυναίκα που έχει επιλέξει για σύντροφό της έναν ποδοσφαιριστή, θα καταλάβουμε πολλά. Από την συγκεκριμένη διατροφή που πρέπει να ακολουθεί μέχρι τις πολύωρες προπονήσεις, τα «γρήγορα» βράδια, τις αποθεραπείες και την έλλειψη χρόνου.

2. Σαββατοκύριακα

Δύσκολο εγχείρημα για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή να είναι «παρών» τα Σαββατοκύριακα καθώς οφείλει να παρουσιαστεί έτοιμος και ξεκούραστος στο επερχόμενο παιχνίδι, με ψυχολογική και σωματική ακεραιότητα, για να μπορεί να αποδώσει στο 100% του. Άρα «αναγκαστικά» η γυναίκα στο πλευρό του θα πρέπει να είναι έτοιμη να συμβιβαστεί με τις λιγοστές ημέρες διακοπών που του δίνονται στην σεζόν (Πάσχα – 5 μέρες, Χριστούγεννα – 1 εβδομάδα, καλοκαίρι – 3-4 εβδομάδες)

3. Σκληρό επάγγελμα

Είναι ίσως από τα πιο επικίνδυνα σε θέματα τραυματισμών, επαγγέλματα, καθώς ο κάθε ποδοσφαιριστής, είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή (αγώνες και προπονήσεις) επιρρεπής στους τραυματισμούς, είτε από υπερβολική καταπόνηση των μυών είτε από χτυπήματα αντιπάλων ή από κάποια άλλη αιτία. Πράγμα που σημαίνει ότι αναπόφευκτα η γυναίκα του θα πρέπει να προετοιμάζει τον εαυτό της με την πιθανότητα τραυματισμού του, κάτι που συχνά επιφέρει ψυχολογική πίεση.

4. Διατροφή

Όπως οι επαγγελματίες αθλητές, έτσι και οι ποδοσφαιριστές οφείλουν να είναι κάθε μέρα στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση. Έτσι κατά την διάρκεια της σεζόν, πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένη διατροφή. Άρα, τα «αυθόρμητα» sushi nights μάλλον δεν είναι στο πλάνο.

5. Πολλές φορές πρέπει να κάνουν τον «διαιτητή»

Στην περίπτωση που το ζευγάρι αποκτήσει παιδιά, οι διαφωνίες και τα «μούτρα» θα είναι συχνό φαινόμενο, πρώτα γιατί ένα παιδί έχει ανάγκη από την πατρική φιγούρα, πράγμα που σημαίνει ότι η μητέρα-γυναίκα καλείται να εξηγήσει στο παιδί ότι η αγάπη υπάρχει ούτως ή άλλως. Κατά δεύτερον, καλείται να κατανοήσει ότι το «ταίρι» της αναγκαστικά –μέχρι μια ηλικία, ίσως να απουσιάζει από σημαντικές εκδηλώσεις όπως γενέθλια, γιορτές κ.ά.

6. Ψυχολογία

Οι περισσότεροι θα πουν ότι το άλφα και το ωμέγα στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή είναι το ταλέντο και η σκληρή δουλειά. Κι όμως, η ψυχική υγεία του παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξή του. Έτσι και οι γυναίκες των ποδοσφαιριστών, καλούμενες να αντιμετωπίσουν όλα όσα βαραίνουν τους συντρόφους τους, πολλές φορές λειτουργούν ως συναισθηματικός «σάκος» ή ως ασπίδες απέναντι στα όσα μπορεί να τους «ρίχνουν» ψυχολογικά. Με απώτερο σκοπό να τους βοηθούν στο να πετύχουν τους στόχους τους, πολλές φορές «υποβιβάζουν» τα δικά τους προβλήματα.

7. Κοινωνική ζωή

Δύσκολα βρίσκεις ποδοσφαιριστές που να έχουν οικογένεια και «ξέφρενη» κοινωνική ζωή. Γι' αυτόν τον λόγο, τα περισσότερα σκάνδαλα με τέτοιου είδους αθλητές βγαίνουν στην επιφάνεια πριν βρεθεί η «ιδανική» γυναίκα, που θα είναι έτοιμη να θυσιάσει τις εξόδους, την παρέα κάθε μέρα, τα κοινωνικά events και όλα όσα ορίζονται στον τίτλο, για εκείνους.

8. Διασημότητα

Τις περισσότερες φορές, οι «βαριές» φανέλες έρχονται και με «βαριές» υποχρεώσεις, κυρίως απέναντι στους φιλάθλους καθώς η ιστορία του ποδοσφαίρου δεν θα μπορούσε να γραφτεί χωρίς την αγάπη των οπαδών απέναντι στους αγαπημένους τους ποδοσφαιριστές. Για αυτόν τον λόγο, οι γυναίκες τους πρέπει να προετοιμάσουν τον εαυτό τους για χιλιάδες μηνύματα, εκατοντάδες αυτόγραφα και ιδιαίτερη σημασία από το «αντίθετο» φύλο, καθώς η προβολή έρχεται και με διασημότητα, ειδικά αν μιλάμε για ευρωπαϊκά επίπεδα.

9. Η καριέρα τελειώνει πριν τα 40

Λιγοστές είναι οι περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που τελείωσαν την καριέρα τους μετά τα 40, και ο λόγος αφορά κυρίως την σωματική αλλά και ψυχική κούραση των αθλητών καθώς θυσιάζοντας όλα όσα είπαμε πιο πάνω δεν είναι εύκολο να διαχειριστεί κάποιος μια καριέρα πάνω από αυτό το όριο. Ας μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι ξεκινούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο από τα 16-17. Άρα αναπόφευκτα, η γυναίκα του ποδοσφαιριστή θα πρέπει να σταθεί βράχος στην επαγγελματική του αναζήτηση για το μέλλον, στηρίζοντάς τον είτε είναι εν ενεργεία είτε όχι.

10. Η μεταξύ τους σχέση

Τέλος, η ερωτική και ρομαντική ζωή του ζευγαριού μπορεί να πάρει ιδιαίτερη τροπή, αφού ο ίδιος ο αθλητής συνήθως περνά τις περισσότερες ώρες της ημέρας του με τους συμπαίκτες του και το προπονητικό team. Έτσι, χρειάζεται γερό στομάχι και πραγματική αγάπη μεταξύ τους για να δουλέψει μια τόσο «αντισυμβατική» σχέση, καθώς ο περιορισμένος χρόνος μπορεί να φέρει τριβή.

Όλα αυτά και άλλα τόσα, είναι μερικά από τα στοιχεία που καλείται μια γυναίκα να αντιμετωπίσει επιλέγοντας να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής της με έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Με τα πάνω τους και τα κάτω τους, όλα τα επαγγέλματα φέρουν ένα είδος «πίεσης» στα ζευγάρια. Όμως, αξίζει τον κόπο να αναλογιστούμε ότι τέτοιες σχέσεις δοκιμάζονται στο έπακρο και το βασικό τους στοιχείο πάντα θα είναι η επικοινωνία και η ανιδιοτελής αγάπη. Χρειάζεται κάποιος να αγαπά και να τιμά τη «φανέλα» για να θυσιάσει όσα εμείς δεν θα φανταζόμασταν για τον άνθρωπό του, και αυτό είναι κάτι που αξίζει τον θαυμασμό μας.

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση