ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ αέρινο φόρεμα με βολάν και flip flop
 

Ελαιόλαδο VS Καστορέλαιο: Ποια τα οφέλη στα μαλλιά

Τα δύο έλαια προσφέρουν διαφορετικά οφέλη λόγω των διαφόρων συστατικών τους και των ιδιοτήτων τους.

Ριάνα Στυλιανού

Από τα δημοφιλέστερα έλαια για τη φροντίδα των μαλλιών είναι το ελαιόλαδο αλλά και το καστορέλαιο. Τα δύο αυτά έλαια προσφέρουν διαφορετικά οφέλη λόγω των διαφόρων συστατικών τους και των ιδιοτήτων τους, αλλά έχουν και πολλά κοινά.

Δείτε τα αναλυτικά πιο κάτω:

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και υγιή λιπαρά οξέα. Τα κύρια οφέλη του για τα μαλλιά περιλαμβάνουν:

Ενυδάτωση: Το ελαιόλαδο διεισδύει βαθιά στην τρίχα, παρέχοντας ενυδάτωση και αποτρέποντας την ξηρότητα και το σπάσιμο.

Μαλακτικό: Λειτουργεί ως φυσικό μαλακτικό, κάνοντας τα μαλλιά πιο μαλακά και εύκολα στο χτένισμα.

Προστασία από τη φθορά: Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του βοηθούν στην προστασία των μαλλιών από την περιβαλλοντική φθορά και την πρόωρη γήρανση.

Καταπολέμηση της πιτυρίδας: Η αντιφλεγμονώδης δράση του μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πιτυρίδας και της ξηροδερμίας του τριχωτού της κεφαλής.

Καστορέλαιο

Το καστορέλαιο είναι πλούσιο σε ρικινελαϊκό οξύ, βιταμίνη Ε, ωμέγα-6 και ωμέγα-9 λιπαρά οξέα. Τα κύρια οφέλη του για τα μαλλιά περιλαμβάνουν:

Προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών: Το ρικινελαϊκό οξύ που περιέχει το καστορέλαιο έχει την ιδιότητα να αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, προωθώντας την ανάπτυξη των μαλλιών.

Πάχυνση της τρίχας: Το καστορέλαιο μπορεί να κάνει τα μαλλιά να φαίνονται πιο πυκνά και δυνατά.

Ενυδάτωση και λάμψη: Παρέχει βαθιά ενυδάτωση στα μαλλιά, αφήνοντάς τα λαμπερά και υγιή.

Αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες: Βοηθά στην αντιμετώπιση λοιμώξεων του τριχωτού της κεφαλής και στη μείωση της πιτυρίδας, όπως και το ελαιόλαδο.

Σύγκριση των δύο ελάιων

Ενυδάτωση: Και τα δύο έλαια προσφέρουν εξαιρετική ενυδάτωση, αλλά το ελαιόλαδο μπορεί να είναι πιο κατάλληλο για καθημερινή χρήση ως μαλακτικό.

Ανάπτυξη μαλλιών: Το καστορέλαιο είναι πιο αποτελεσματικό στην προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών.

Πάχυνση της τρίχας: Το καστορέλαιο τείνει να είναι πιο αποτελεσματικό στο να κάνει τα μαλλιά να φαίνονται πιο πυκνά.

Προστασία από φθορά: Το ελαιόλαδο είναι καλό στην προστασία από περιβαλλοντική φθορά χάρη στις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.

Η επιλογή μεταξύ ελαιόλαδου και καστορέλαιου εξαρτάται από τις ανάγκες των μαλλιών σας. Αν θέλετε να βελτιώσετε την ανάπτυξη και την πάχυνση των μαλλιών, το καστορέλαιο είναι η καλύτερη επιλογή. Αν χρειάζεστε κυρίως ενυδάτωση και προστασία από τη ξηρότητα, το ελαιόλαδο είναι προτιμότερο.

Όποιο και αν αποφασίσετε να εντάξετε στην ρουτίνα περιποίησης σας, να ξέρετε ότι τα αποτελέσματα θα χαρίσουν ξανά ζωή στα μαλλιά σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση