ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: floral φόρεμα και mules
 

Αϋπνία: Οι φυσικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να την αντιμετωπίσετε

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μαρία Σάββα

Η αϋπνία αναφέρεται στην κατάσταση όπου κάποιο άτομο αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να κοιμηθεί τη νύχτα ή να διατηρήσει τον ύπνο του. Μπορεί να παρουσιαστεί είτε σε βραχυπρόθεσμη βάση για λίγες ημέρες, είτε σε μακροπρόθεσμη διάρκεια που εκτείνεται για περισσότερο από ένα μήνα.

Συνήθως, η αϋπνία συνοδεύεται από υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας, χαμηλή ενέργεια, ευερεθιστότητα και καταθλιπτική διάθεση. Σύμφωνα με το Mom.com, επηρεάζει περισσότερο τις γυναίκες από τους άνδρες, κυρίως λόγω των ορμονικών αλλαγών κατά τη διάρκεια του έμμηνου κύκλου, της εγκυμοσύνης ή της εμμηνόπαυσης.

Για μια μητέρα με πολυάσχολη καθημερινότητα που περιλαμβάνει τρέξιμο και ελάχιστο ελεύθερο χρόνο, η αϋπνία μπορεί να επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την κατάστασή της.

Για να αντιμετωπίσετε την αϋπνία φυσικά, μπορείτε να κάνετε μικρές αλλαγές στη βραδινή σας ρουτίνα, να μειώσετε την κατανάλωση αναψυκτικών και καφέ, να δοκιμάσετε φυσικά αφέψηματα, και να ενσωματώσετε την άσκηση στην καθημερινή σας ζωή. Επίσης, η χρήση γάλακτος και κουρκουμά σε συνδυασμό μπορεί να αποδειχθεί ωφέλιμη.

Η δρ. Rachel Salas, νευρολόγος του νοσοκομείου Johns Hopkins, τονίζει ότι η αϋπνία είναι πολύπλοκη και οι παράγοντες ποικίλουν, αλλά η έγκαιρη αντιμετώπιση και η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείρισή της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση