ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: nude tailored παντελόνι, πουκάμισο και μπαλαρίνες
 

7 συνήθειες που μειώνουν τον κίνδυνο άνοιας στις γυναίκες

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ζωή Τουτουντζίδου

Υπολογίζεται ότι ένας στους τρεις ανθρώπους θα εμφανίσει πρώιμα στάδια άνοιας ή κάποια μορφή γνωστικής έκπτωσης μέχρι την ηλικία των 75 ετών. Με νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική να τονίζει ότι οι μεσήλικες δηλαδή οι άνθρωποι που βρίσκονται στο μέσο της ηλικίας τους, γύρω στα 50 έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν άνοια αν ακολουθήσουν τις εξής εφτά καθημερινές συνήθειες, όπως «σωματική δραστηριότητα, υγιεινή διατροφή, φυσιολογικό σωματικό βάρος, όχι κάπνισμα, υγιής αρτηριακή πίεση, έλεγχος χοληστερίνης και χαμηλό σάκχαρο αίματος».

Οι κύριοι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία για 13.720 γυναίκες με μέση ηλικία 54 ετών, οι οποίες παρακολουθήθηκαν επί 20 χρόνια και ακολουθούσαν τα παραπάνω πρότυπα. Από τον πληθυσμό που ερευνήθηκε μόνο οι 1.771 δηλαδή το 13% εμφάνισαν άνοια. Η ταξινόμηση και βαθμολόγηση των αποτελεσμάτων βασιζόταν σε μία κλίμακα από το 0 μέχρι το 7 και κάθε βαθμός αντιστοιχούσε σε μία «υγιεινή» συνήθεια. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το μέσο σκορ των συμμετεχόντων κυμαινόταν στο 4.3 και όπως προαναφέρθηκε μόνο το 13% εξ αυτών ανέπτυξε κάποιο βαθμό άνοιας.

«Εφόσον γνωρίζουμε πια ότι η άνοια μπορεί να ξεκινήσει στον εγκέφαλο δεκαετίες πριν τη διάγνωση, είναι σημαντικό που μαθαίνουμε πως οι συνήθειες στη μέση ηλικία είναι δυνατό να επηρεάσουν τον κίνδυνο άνοιας σε μεγαλύτερη ηλικία. Τα καλά νέα είναι ότι όταν κάποιος κάνει υγιεινές επιλογές στη ζωή του κατά τη μέση ηλικία, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένο κίνδυνο άνοιας αργότερα στη ζωή», ανέφερε σχετικά με τα ευρήματα της έρευνας ένας εκ τον ερευνητών. «Είναι ενθαρρυντικό για τους ανθρώπους να ξέρουν ότι κάνοντας ορισμένα βήματα, όπως να ασκούνται για μισή ώρα τη μέρα ή να διατηρούν υπό έλεγχο την πίεση του αίματός τους, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο άνοιας», πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση