ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Bodycon φόρεμα, χρυσά κολιέ και πέδιλα
 

6 tips για να μην ιδρώνετε τόσο συχνά

Μάθετε πώς να μην είστε συνέχεια ιδρωμένες

Ριάνα Στυλιανού

Το να ιδρώνουμε συνέχεια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι πολύ ενοχλητικό αλλά στην πραγματικότητα ο ιδρώτας είναι ωφέλιμος για τον οργανισμό. Ο ιδρώτας βοηθά να αποβάλλονται οι τοξίνες, καθαρίζει τους πόρους του δέρματος και συμβάλλει στη μείωση μαύρων στιγμάτων ή ακμής. Επίσης, ο ιδρώτας βοηθά να εξισορροπεί τη θερμοκρασία του σώματός μας όταν εκτίθεσαι στον ήλιο, αποτρέποντας έτσι τον κίνδυνο θερμοπληξίας.  

Πέραν από χειρουργικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να απαλλαγείτε από τον πολύ ιδρώτα, πχ. ενέσεις botox ή χειρουργική επέμβαση στους ιδρωτοποιούς αδένες κτλ., ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω tips για να μειώσετε τον ιδρώτα όσο περισσότερο μπορείτε. Φυσικά το να μην ιδρώνετε καθόλου δεν είναι φυσικό αλλά ούτε υγειές για τους πιο πάνω λόγους που αναφέρθηκα προηγούμενος. 

1. Φόρεσε αέρινα ρούχα
Τα αέρινα ρούχα που δεν κολλούν πάνω στο δέρμα σας θα σας χαρίσουν δροσιά και άνεση στο μάξιμουμ. Επενδύστε σε κομμάτια ανοιχτού χρώματος, λευκά και παστέλ αποχρώσεις, και αποφύγετε τα συνθετικά υφάσματα πάση θυσία. 

2. Προσοχή στη διατροφή
Ελέγξτε την κατανάλωση πολλής ζάχαρης και καφεΐνης, γιατί αυτά μπορεί να προκαλέσουν τον οργανισμό να παράγει περισσότερο ιδρώτα.

3. Το νερό είναι ζωή
Καταναλώστε άφθονο νερό. Πίνοντας μπόλικο νερό σιγουρά θα έχει ως αποτέλεσμα να ιδρώσετε αρκετά, αλλά αυτό θα είναι άοσμο στις περισσότερες περιπτώσεις, και η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική το καλοκαίρι.

4. Χαλαρώστε
Μειώστε το στρες, επειδή είναι γνωστό σε όλους μας πως αυτό και το άγχος προκαλεί διαταραχές στον οργανισμό μας… συνεπώς και ιδρώτα. 

5. Καθαριότητα και υγιεινή
Κάντε μπάνιο καθημερινά, όχι απλά μια φορά την ημέρα, αλλά όσες φορές χρειαστεί και νιώσετε ότι χιάζεστε επείγον ένα φρεσκάρισμα. Έτσι να διατηρηθεί σε φυσιολογικά επίπεδα ο αριθμός των βακτηρίων στο δέρμα σας. 

6. Νυχτερινή ρουτίνα  
Χρησιμοποιήστε αποσμητικό χωρίς άρωμα πριν κοιμηθείτε. 

 
 

 
 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση