ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: mini φούστα, πουκάμισο και mules
 

5 τρόποι για να ανταπεξέλθεις στην κούραση της καθημερινότητας

Τι είναι η κόπωση και τι την προκαλει;

Ζωή Τουτουντζίδου

Νιώθεις συνέχεια κουρασμένη, χωρίς ενέργεια και διάθεση; Πιθανότατα να βιώνεις έντονη κόπωση, πρόκειται για ένα σύνηθες φαινόμενο στις μέρες μας και υπάρχουν πολλοί παράγοντες που ευθύνονται για αυτό.

Η καθημερινότητα, οι συνεχείς υποχρεώσεις και φυσικά η κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά με την πανδημία έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της κούρασης στον οργανισμό κοινώς συναισθηματική και σωματική κόπωση. Το οποίο μπορεί να οδηγήσει στο λεγόμενο burnout, δηλαδή την εξουθένωση, επηρεάζοντας την κοινωνική, προσωπική και επαγγελματική σου ζωή. Υπάρχουν όμως τρόποι αντιμετώπισης του, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

photo by @Omid Armin on Unsplash

1. Ρύθμισε τον ύπνο σου.
Είναι σημαντικό να κοιμόμαστε τουλάχιστον 7 με 8 ώρες την ημέρα και φυσικά νωρίς το βράδυ καθώς μόνο τότε ξεκουραζόμαστε σωστά.

2. Ακολούθησε μια ισορροπημένη διατροφή
Το σώμα μας χρειάζεται ενέργεια, η οποία λαμβάνεται από την σωστή διατροφή και ενυδάτωση του οργανισμού.

3. Βάλε την γυμναστική στην ζωή σου
Ναι, όσο κουρασμένη και αν νιώθεις η γυμναστική έστω και για μισή ώρα την ημέρα θα αυξήσει το αίσθημα ικανοποίησης και θα τονώσει τον οργανισμό σου.

4. Μεσημεριανός ύπνος ή αλλιώς Power nap
Κι όμως ένας μικρός «υπνάκος» στην διάρκεια της ημέρας θα σε χαλαρώσει και θα σε ξεκουράσει. 20 με 30 λεπτά αρκούν για να σου προσφέρουν ενέργεια για την υπόλοιπη ημέρα.

5. Χαλάρωσε μέσω της μουσικής ή του διαβάσματος
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος χαλάρωσης από την παρέα ενός βιβλίου ή της μουσικής. Θα σε χαλαρώσει αναπτύσσοντας παράλληλα συναισθήματα ικανοποίησης και ευτυχίας.

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Pablo Merchán Montes on Unsplash

Το στρες παχαίνει;

Μπορεί το στρες να μας οδηγήσει στην αύξηση κιλών; Δυστυχώς, η απάντηση είναι θετική, και ...
newsroom must
 |  HEALTH