ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό πουκάμισο, denim shorts και lace up πέδιλα
 

5 καθημερινές συνήθειες που κάνετε και είναι βλαβερές για την υγεία

Δείτε παρακάτω ποιες είναι αυτές οι συνήθειες, και προσπαθήστε να τις αποφύγετε όσο περισσότερο μπορείτε.

Ριάνα Στυλιανού

Είναι κάποιες συνήθειες που κάνουμε ασυνείδητα στην καθημερινότητά μας οι οποίες είναι αρκετά βλαβερές για την υγεία μας... και ίσως μερικές από αυτές να μην γνωρίζατε καν πόσο κακό κάνουν στο σώμα μας. Για παράδειγμα, το να περιορίζουμε το φτέρνισμά μας ή να πίνουμε πολλούς φυσικούς χυμούς.

Επομένως, δείτε παρακάτω ποιες είναι αυτές οι συνήθειες, και προσπαθήστε να τις αποφύγετε όσο περισσότερο μπορείτε.

Αρώματα
Το να φοράμε συνέχεια αρώματα δεν είναι και το καλύτερο για το δέρμα μας. Οι συνθετικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στα αρώματα, μπορούν να προκαλέσουν ζάλη, ναυτία, και υπνηλία. Επίσης, τα αρώματα που δεν είναι καλής ποιότητας μπορούν να ερεθίσουν τα μάτια, το λαιμό και το δέρμα σας. Προτιμήστε αρώματα ή ελαία φυτικής προέλευσης και φορέστε το άρωμά σας μόνο σε ειδικές περιπτώσεις.

Πλαστικά μπολ
Τα περισσότερα πλαστικά μπολ περιέχουν βλαβερές ουσίες όπως φθαλικό και δισφαινόλη, που μπορούν να εισχωρήσουν και στα τρόφιμα. Η λύση είναι να αποθηκεύετε τα τρόφιμά σας μέσα σε γυάλινα δοχεία, ή δοχεία κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα ή κεραμικό υλικό.

Βούρτσισμα των δοντιών αμέσως μετά το γεύμα
Έχουμε συνηθίσει να πλένουμε τα δόντια μας αμέσως μετά το βραδινό μας και να πηγαίνουμε για ύπνο, ωστόσο οι οδοντίατροι συστήνουν να βουρτσίζουμε τα δόντια μας μια ώρα μετά το γεύμα, και ο λόγος; Πολλές τροφές και ποτά είναι εξαιρετικά όξινα και έχουν επίδραση στο σμάλτο των δοντιών. Επομένως, εάν βουρτσίζουμε τα δόντια μας άμεσα, τότε αυτές οι ουσίες στέλνονται βαθύτερα μέσα στα δόντια και τα ούλα.

Το φτέρνισμα
Πόσες φορές σας έτυχε να θέλετε να φταρνιστείτε δημοσίως αλλά να καταλήγετε να κρατάτε το φτέρνισμα από μέσα σας, βγάζοντας μονάχα ένα πολύ διακριτικό ήχο; Φαντάζομε πολλές φορές... αλλά αυτή η συνήθεια δεν είναι καλή, για τον λόγο του ότι η ενδοκρανιακή πίεση ανεβαίνει, η ροή του αίματος προς το μυαλό σου διαταράσσεται και τα αιμοφόρα αγγεία συμπιέζονται.

Υπερκατανάλωση φρέσκων χυμών
Οι φρέσκοι χυμοί από φρούτα και λαχανικά είναι γνωστό πως μας προσφέρουν πολλές βιταμίνες , ωστόσο, η υπερκατανάλωση δεν είναι καθόλου υγιείς. Επιπλέον, οι χυμοί είναι αλλεργιογόνοι και μερικοί από αυτοί δεν συστήνονται στους υπέρβαρους, όπως για παράδειγμα ο χυμός σταφυλιού.

 

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση