ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: πλισέ φόρεμα και flip flop
 

3 τρόποι για να αντιμετωπίσετε την ακμή στους γλουτούς

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες

Ριάνα Στυλιανού

H ακμή είναι ένα θέμα που απασχολεί πάρα πολλούς, ανεξαίρετος ηλικίας ή φύλλου... αλλά όταν η ακμή βρίσκετε στους γλουτούς, τότε το θέμα μπορεί να γίνει άβολο προς συζήτηση. Αλλά εμείς, είμαστε εδώ για να το θίξουμε, εφόσον είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί.

Το λεγόμενο body acne είναι γεγονός, ειδικά το καλοκαίρι που το πρόβλημα συνήθως γίνεται ακόμα πιο έντονο, με αποτέλεσμα πολλές γυναίκες καλούνται να το αντιμετωπίσουν.

Τα σπυράκια στον ποπό λοιπόν, εμφανίζονται όταν αναμειγνύονται τα νεκρά κύτταρα του δέρματος με βακτήρια που βρίσκονται στο θύλακα της τρίχας, και αυτά εμφανίζονται περισσότερο στις γυναίκες που γυμνάζονται.

Ειδικοί λένε πως ο συνδυασμός γενετικής, φυσιολογικών ορμονικών διακυμάνσεων, άγχους, διατροφής και των καθημερινών σας συνηθειών προκαλεί την εμφάνιση της ακμής στα οπίσθια... έτσι, για την αντιμετώπισή της πρέπει να αλλάξετε αρκετούς παράγοντες στην καθημερινότητά σας.

Η υγιεινή και η καθαριότητα είναι το παν
Κάντε ντους αμέσως μετά την προπόνηση και φορέστε καθαρά ρούχα (obviously). Εάν έχετε plans μετά το γυμναστήριο και θα αργήσετε να πάτε σπίτι, τότε βεβαιωθείτε πως έχετε μια έξτρα φόρμα μαζί σας για να απαλλαγείτε από αυτή που φορούσατε εν ώρα προπόνησης. Αποφύγετε τα στενά κολάν και προτιμήστε μια αέρινη φούστα.

Η απολέπιση είναι πολύ σημαντική
Την ώρα που κάνετε ντους, χρησιμοποιήστε ένα σχετικά σκληρό σφουγγάρι και κάντε απαλό μασάζ στους γλουτούς... αλλά και σε ολόκληρο το σώμα σας, για να απομακρύνεται βακτήρια και νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματός σας. Επενδύστε πάνω σε ένα body scrub και χρησιμοποιήστε το τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα. Διαλέξτε ένα προϊόν με σαλικυλικό οξύ, που κάνει απολέπιση αποτρέποντας τους φραγμένους πόρους στο σώμα σας.

Σωστή περιποίηση
Ποντάρετε πάνω σε μια λοσιόν με βενζοϊκό υπεροξείδιο, μια κρέμα με σαλικυλικό οξύ ή μια λοσιόν με γαλακτικό οξύ. Αυτά τα συστατικά βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων που φράζουν τους πόρους και βοηθούν στο να υποχωρήσουν τα σπυράκια.

Εάν πάλι τα σπυράκια δεν μειώνονται, τότε μπορεί να πρόκειται για την ασθένεια που ονομάζεται διαπυητική ιδρωταδενίτιδα. Τα χαρακτηριστικά αυτής της νόσου που ξεγελάει καμία φορά και την θεωρούμε απλά ακμή, είναι τα αποστήματα, ανοιχτές πληγές που δεν κλείνουν γρήγορα και προκαλούν ουλές. Συνήθως εμφανίζονται στα οπίσθια, τις μασχάλες και κάτω από το στήθος. Σε αυτή την περίπτωση είναι καλύτερο να επισκεφθείτε τον δερματολόγο σας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
health  |  beauty  |  summer  |  acne  |  καλοκαίρι  |  υγεία  |  ακμή  |  γυναίκα  | 

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση