ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: jean παντελόνι, πουκάμισο και kitty heels
 

3 έξυπνες καλοκαιρινές ασκήσεις μέσα στο νερό

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα αυτού του είδους προπόνησης;

newsroom must

Όταν είμαστε μέσα στο νερό, δεν έχει σημασία αν είναι λίμνη, θάλασσα ή πισίνα και ανάλογα με το πόσο βαθιά είμαστε σε αυτό (ως τον αστράγαλο, τη μέση, το στήθος, κλπ) το σώμα μας υπόκειται σε διαφορετικούς τύπους δυνάμεων αντίστασης από τις οποίες μπορούμε να επωφεληθούμε και να εκτελέσουμε μια σειρά από ασκήσεις, ικανές να αποφέρουν μεγάλο όφελος για την υγεία και την φυσική μας κατάσταση.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα αυτού του είδους προπόνησης;
Οι ασκήσεις μέσα στο νερό διακρίνονται από ελάχιστες πιθανότητες τραυματισμού των αρθρώσεων και ενισχύουν την κάρδιο-αναπνευστική ικανότητα του οργανισμού μας. Οι περισσότερες κινήσεις ενεργούν συνδυαστικά σε περισσότερες από μια μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα, λόγω της αντίστασης που προσφέρει το νερό, ενώ η καύση των θερμίδων επιταχύνεται ραγδαία.

Όλες οι ασκήσεις πρέπει να είναι μετρήσιμες (από τον χρόνο, την απόσταση που καλύπτεται, το βάθος του νερού κλπ), ενώ συστήνεται να ξεκινάτε την προπόνηση με μια γενική προθέρμανση δέκα λεπτών. Παρακάτω θα βρείτε μια σειρά προτεινόμενων σετ για να έρθετε σε μια πρώτη επαφή με το συγκεκριμένο στυλ άσκησης:

1. Τρέξιμο μέσα στο νερό: Τοποθετήστε το σώμα σας σε επίπεδο νερού μέχρι το γόνατο και ξεκινήστε να τρέχετε επιτόπου με την αντίσταση να πολλαπλασιάζει την ένταση της άσκησης για περίπου ένα λεπτό. Επαναλάβετε τέσσερις φορές με διαλλείματα.

2. Κολυμπήστε με τα χέρια σας γροθιές: Το μόνο πράγμα που χρειάζεται είναι να κολυμπήσετε (freestyle) και να σχηματίσετε γροθιές με τις παλάμες σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε καλύπτοντας μια απόσταση 10-12 μέτρων, με 70% έως 85% της μέγιστης ταχύτητας σας, έπειτα να σταματήσετε για περίπου ένα με ενάμιση λεπτό και να επαναλάβετε το ίδιο για περίπου έξι φορές.

3. Βαθύ κάθισμα με αναπηδήσεις: Καθίστε σε θέση squat με τους μηρούς σας σχεδόν παράλληλα με το πάτωμα και το νερό στο επίπεδο της μέσης σας. Στο σημείο αυτό προσπαθήστε να αναπηδήσετε από τα δύο πόδια στο ένα τεντώνοντας τα πόδια όταν φτάνεται στη δεξιά μεριά ή την αριστερή, δημιουργώντας με το σώμα σας παλμό. Μπορείτε να δουλέψετε πρώτα τη μία μεριά και μετά την άλλη ή εναλλάξ και να επαναλάβετε αυτόν τον κύκλο περίπου 8-10 φορές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση