ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό oversized πουκάμισο, nude παντελόνα και μπαλαρίνες
 

Monochromatic look ματιών: Οδηγός για άψογη σκιά στο άνω βλέφαρο

Τα αγαπημένα μας προϊόντα από την Κυπριακή αγορά.

Μαρία Καραμάνου

Όταν μιλάμε για μακιγιάζ ματιών, θέλουμε οι σκιές που χρησιμοποιούμε να έχουν έντονο χρώμα και να εφαρμόζονται ομοιόμορφα και απαλά στο άνω βλέφαρο, δημιουργώντας ένα ομοιόμορφο ορατό αποτέλεσμα. Γι' αυτό, είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε κατάλληλα πινέλα μακιγιάζ και όχι τα δάχτυλά μας, τα οποία μπορεί να έχουν υγρασία. Η σωστή τεχνική είναι να εφαρμόζουμε τις σκιές με απαλές και ταμποναριστές κινήσεις, για να δημιουργήσουμε ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό μακιγιάζ ματιών με μόνο μια σκιά. Αρχικά, εφαρμόστε τη σκιά στο κέντρο του βλεφάρου και στη συνέχεια αναμείξτε τη σκιά σταδιακά προς την εξωτερική γωνία του ματιού, δίνοντας έμφαση στην ανοδική κίνηση. Για να δώσετε περισσότερη έμφαση στο βλέμμα, εφαρμόστε λίγη σκιά κάτω από τις κάτω βλεφαρίδες, χρησιμοποιώντας έναν μικρό πινέλο. Για να ολοκληρώσετε το μακιγιάζ σας, χρησιμοποιήστε μολύβι ματιών στις εσωτερικές ρίζες των βλεφάρων και mascara για περισσότερο όγκο και μήκος στις βλεφαρίδες σας.

Η δημιουργία ενός monochromatic look για τα μάτια είναι ένας τρόπος να δημιουργήσετε ένα ισορροπημένο και ενιαίο σύνολο στο μακιγιάζ σας. Με αυτό το στυλ, η σκιά στο άνω βλέφαρο παίζει καθοριστικό ρόλο. Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές, μπορείτε να δημιουργήσετε μια άψογη σκιά στο άνω βλέφαρο για τον επιθυμητό monochromatic look.

Βήμα 1: Προετοιμασία

Πριν αρχίσετε το μακιγιάζ σας, εφαρμόστε ένα primer στο άνω βλέφαρο για να διασφαλίσετε ότι η σκιά θα κρατήσει όλη την ημέρα. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε λίγο πούδρα στο άνω βλέφαρο για να απορροφήσετε τυχόν λάδια και να κρατήσετε το μακιγιάζ σας αναλλοίωτο.

Βήμα 2: Επιλογή της σκιάς

Επιλέξτε μια σκιά που θα ταιριάζει με την απόχρωση του δέρματός σας και τα χρώματα του μακιγιάζ σας. Μια απαλή απόχρωση του ροζ, του χακί ή του καφέ είναι ιδανική για ένα monochromatic look.

Βήμα 3: Εφαρμογή της σκιάς

Με ένα πινέλο σκιάς σε μέγεθος μισό του βλεφάρου, εφαρμόστε τη σκιά στο άνω βλέφαρο, ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία και κινούμενοι προς την εξωτερική. Μπορείτε να εφαρμόσετε και στη μέση του βλεφάρου, αλλά αυτό θα εξαρτήσει από την επιθυμητή ένταση του χρώματος.

Για έντονο αποτέλεσμα, μπορείτε να εφαρμόσετε ακόμη μια στρώση σκιάς, αλλά προσέξτε να μην υπερβείτε την ποσότητα και να απλώσετε τη σκιά ομοιόμορφα. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό πινέλο για να εφαρμόσετε λίγη σκιά στο κάτω βλέφαρο, αν θέλετε ένα πιο δυναμικό αποτέλεσμα.

Για ένα πιο λεπτομερές αποτέλεσμα, μπορείτε να εφαρμόσετε λίγη σκιά στη γωνία του ματιού, κοντά στη ρίζα των βλεφαρίδων. Αυτό θα βοηθήσει στην ενίσχυση του βλέμματος και στη δημιουργία μιας πιο συμμετρικής εμφάνισης.

Τέλος, μην ξεχνάτε να αναμείξετε καλά τη σκιά, ώστε να μην υπάρχουν σκληρές γραμμές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαρό πινέλο ή ένα blending brush για να αναμείξετε τη σκιά σας καλά και να δημιουργήσετε μια ομαλή μετάβαση από το άνω βλέφαρο προς την περιοχή κοντά στο φρύδι. Μην ξεχνάτε να αναμείξετε επίσης τις άκρες της σκιάς για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Μια καλή συμβουλή είναι να ξεκινήσετε με μικρές ποσότητες σκιάς και να προσθέτετε περισσότερη αν χρειάζεται. Αν εφαρμόσετε πολύ σκιά, μπορεί να γίνει δύσκολη η αναμείξη.

Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ματ σκιά στο ίδιο χρώμα στην κάτω γραμμή των βλεφάρων για να δημιουργήσετε ένα ολοκληρωμένο, monochromatic look. Ακολουθώντας αυτούς τους απλούς οδηγούς και τις συμβουλές, μπορείτε να δημιουργήσετε μια άψογη σκιά στο άνω βλέφαρο για ένα πιο διακριτικό, φυσικό μακιγιάζ.

Ανανεώστε το μακιγιάζ σας με αυτές τις τρεις παλέτες σκιών :

MAX FACTOR MASTERPIECE NUDE EYESHADOWOW PALETTE 01 CAPPUCCINO NUDES BUY NOW

GOSH EYEDENTITY PALETTE BUY NOW

 

 

Dior Backstage Eye Palette 002 Cool neutrals BUY NOW

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση