ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Bodycon φόρεμα, χρυσά κολιέ και πέδιλα
 

Με αυτό τον τρόπο θα ανακαλύψετε τι τύπο δέρματος έχετε

Συνεπώς, θα φροντίζετε καλύτερα την επιδερμίδα σας, με βάση πάντα τις ανάγκες που έχει.

Ριάνα Στυλιανού

Εάν είστε σε μία φάση της ζωής σας όπου θέλετε να συγκεντρωθείτε λίγο περισσότερο στο κεφάλαιο «Skin Care» και δεν ξέρετε από που να αρχίσετε, σε ποια προϊόντα να επενδύσετε και τί ακριβώς να κάνετε για να διατηρήσετε την ελαστικότητα και το fresh νεανικό σας look όσο περισσότερο γίνεται… τότε συνεχίστε το διάβασμα.

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να μάθετε σε ποια κατηγορία κατατάσσεται το δέρμα σας. Έχετε λιπαρή επιδερμίδα, ξηρή, μεικτή, ευαίσθητη ή κανονική;

Η βασική διαφορά των πέντε τύπων έγκειται στην ποσότητα σμήγματος που παράγει το δέρμα. Επιπλέον, η λιπαρότητα του δέρματος μπορεί να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου, ενώ μπορεί να επηρεαστεί από παράγοντες όπως το στρες, οι ορμόνες, η υγρασία και η φυσική διαδικασία γήρανσης.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Monikh (@monikh)

Ο κάθε τύπος δέρματος ωστόσο, απαιτεί τις δικές του ανάγκες, γι’ αυτό σας συνιστούμε να κάνετε το πιο κάτω τεστ για να δείτε τον δικό σας, εφόσον είναι το κλειδί εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια ρουτίνα που λειτουργεί πραγματικά για εσάς στην εκάστοτε χρονική περίοδο της ζωής σας.

Αρχικά πλύνετε το πρόσωπό σας με ένα «απαλό» προϊόν καθαρισμού, στεγνώστε το με μία πετσέτα και μην εφαρμόσετε ενυδατική κρέμα ή serum πάνω στην επιδερμίδα σας.

Αφού περάσουν 30-40 λεπτά, παρατηρήστε το πρόσωπό σας.

Εάν το νιώθετε να τραβάει πιθανότατα έχετε ξηρό δέρμα, ενώ εσείς με την υπερβολική λάμψη μάλλον ανήκετε στην κατηγορία της λιπαρής επιδερμίδας. Εάν το δέρμα σας εμφανίζει τόσο λιπαρές όσο και ξηρές περιοχές, έχετε μικτό δέρμα. Τυχόν κοκκινίλες και ερεθισμοί υποδηλώνουν ευαίσθητο τύπο, ενώ το να μην εμφανίζετε κανένα από τα παραπάνω συμπτώματα σημαίνει ότι έχετε κανονικό δέρμα.

Ακόμα ένας τρόπος για να μάθετε τι τύπο επιδερμίδας έχετε, είναι να χρησιμοποιήσετε blotting papers που απορροφούν το σμήγμα. Αφού περάσετε τις επιφάνειες πάνω από το μέτωπο, τη μύτη, τα μάγουλα και το πηγούνι σας, δείτε πόση λιπαρότητα εμφανίζει η κάθε περιοχή.

Εφόσον ανακαλύψετε τον τύπο δέρματός σας, συμβουλευτείτε την αισθητικό σας για να σας προτείνει προϊόντα περιποίησης κατάλληλα για αυτό.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by LAURA BYRNES (@laura.byrnes)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Δέρμα  |  επιδερμίδα  |  ομορφιά  |  πρόσωπο  |  beauty tips  |  woman  |  man  |  skin  |  face  |  must know

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση