ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό oversized πουκάμισο, nude παντελόνα και μπαλαρίνες
 

5 συνήθειες περιποίησης του δέρματος που μπορούν να χειροτερεύσουν την ακμή

Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε αν έχετε ακμή

Μαρία Σάββα

Αντιμετωπίζετε με τους σωστούς τρόπους την ακμή σας αλλά εξακολουθείτε να βλέπετε νέα σπυράκια; Μπορεί να ευθύνεται η ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σας. Εδώ θα βρείτε 5 συνήθειες φροντίδας του δέρματος που μπορούν να χειροτερεύσουν την ακμή αλλά και συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε αυτές τις συνήθειες.

1. Χρησιμοποιείτε μακιγιάζ και προϊόντα περιποίησης δέρματος που μπορεί να προκαλέσουν ακμή.

Ορισμένα μακιγιάζ, μαζί με πολλά προϊόντα περιποίησης δέρματος, περιέχουν λάδι ή άλλα συστατικά που μπορεί να προκαλέσουν εξάρσεις ακμής. Εάν συνεχίσετε να τα χρησιμοποιείτε, μπορεί να συνεχίσετε να βλέπετε ατέλειες.

Τι να κάνετε αντ 'αυτού: Χρησιμοποιείτε μόνο προϊόντα μακιγιάζ, περιποίησης δέρματος και μαλλιών που φέρουν την ένδειξη «non-comedogenic» ή «won’t clog pores». Αυτά τα προϊόντα δεν προκαλούν ακμή στους περισσότερους ανθρώπους.

2. Μοιράζεστε το μακιγιάζ ή τα πινέλα μακιγιάζ με άλλα άτομα.

Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε μόνο «non-comedogenic» προϊόντα, η κοινή χρήση μακιγιάζ μπορεί να οδηγήσει σε ατέλειες. Η ακμή δεν είναι μεταδοτική, αλλά όταν μοιράζεστε μακιγιάζ ή πινέλα μακιγιάζ, τα βακτήρια, τα λιπαρά και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος άλλων ανθρώπων που προκαλούν ακμή μπορεί να καταλήξουν στο μακιγιάζ σας.

Τι να κάνετε αντ 'αυτού: Βεβαιωθείτε ότι είστε το μόνο άτομο που χρησιμοποιεί το μακιγιάζ και τα πινέλα μακιγιάζ καθαρίζοντάς τα τουλάχιστο μια φορά τον μήνα.

3. Κοιμάστε με το μακιγιάζ σας.

Ακόμη και το «non-comedogenic» μακιγιάζ μπορεί να προκαλέσει ακμή αν κοιμάστε σε αυτό, με τους πόρους σας να απορροφούν το περισσότερο προϊόν κατά την διάρκεια της νύχτας.

Τι να κάνετε αντ 'αυτού: Αφαιρέστε το μακιγιάζ σας πριν πάτε για ύπνο. Χωρίς εξαιρέσεις. Εάν είστε πολύ κουρασμένοι για να πλύνετε το πρόσωπό σας, χρησιμοποιήστε ένα υγρό μαντιλάκι ντεμακιγιάζ.

4. Πλένετε το πρόσωπό σας συνεχώς.

Το πλύσιμο του προσώπου σας πολλές φορές την ημέρα μπορεί να ερεθίσει περαιτέρω το δέρμα σας, οδηγώντας σε περισσότερα σπυράκια.

Τι να κάνετε αντ 'αυτού: Πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα, όταν ξυπνάτε και πριν πάτε για ύπνο. Σας συστήνουμε επίσης να πλύνετε το πρόσωπό σας όταν τελειώσετε μια δραστηριότητα που σας κάνει να ιδρώνετε.

5.Σπάτε και πειράζετε συνεχώς τα σπυράκια σας

Όταν ενοχλήτε την ακμή, είναι πιθανό να σπρώξετε μέρος από αυτό που υπάρχει μέσα (π.χ. πύον, νεκρά κύτταρα του δέρματος ή βακτήρια) πιο βαθιά στο δέρμα σας. Όταν συμβαίνει αυτό, αυξάνετε τη φλεγμονή. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πιο αισθητή ακμή και μερικές φορές σε ουλές και πόνο.

Τι να κάνετε αντ 'αυτού: Αντισταθείτε στον πειρασμό να σκάσετε ή να πιέσετε την ακμή. Θέλετε να αντιμετωπίσετε την ακμή σας με φάρμακα κατά της ακμής. Εάν έχετε βαθιά ή επώδυνη ακμή, η επίσκεψη σε έναν δερματολόγο είναι απαραίτητη για να σας βοηθήσει να την καθαρίσετε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση