ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Bodycon φόρεμα, χρυσά κολιέ και πέδιλα
 

5 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να αντικαταστήσετε τα running shoes σας

Οι ενδείξεις που δεν πρέπει να παραβλέπετε, για το καλό της υγείας σας

Ριάνα Στυλιανού

Εάν είστε δρομείς και πηγαίνετε συχνά για τρέξιμο ή σας αρέσει να ασκήστε έξω στη φύση, να πηγαίνετε για χαλαρές ή πιο intense διαδρομές στα βουνά, τότε θα έχετε σίγουρα από ένα ή δύο ζευγάρια αθλητικά παπούτσια στην ντουλάπα σας, και πιο συγκεκριμένα, running shoes.

Eαν λοιπόν είστε ενεργοί όσον αφορά τη φυσική σας κατάσταση, τότε το πιο κάτω άρθρο θα σας φανεί πολύ χρήσιμο. Δείτε πότε πρέπει να πετάξετε τα αθλητικά σας παπούτσια, έτσι ώστε αυτά να μην επηρεάσουν αρνητικά το σώμα σας και την επίδοσή σας στη γυμναστική.

Δεν έχουν και την καλύτερη αίσθηση
Ειδικοί προτείνουν να έχουμε δυο ζευγάρια αθλητικά παπούτσια για τρέξιμο, το ένα πιο καινούργιο από το άλλο, έτσι ώστε να μπορούμε να συγκρίνουμε την αίσθησή τους. Εάν παρατηρήσετε μεγάλη διαφορά στη στήριξη του πιο καινούργιου ζευγαριού, μάλλον είναι ώρα να αλλάξετε τα παλιά.

Κάντε το τεστ της "κάμψης"
Για να δείτε εάν τα παπούτσια σας είναι κατάλληλα ακόμα για να χρησιμοποιηθούν εν ώρα άσκησης, τότε κάντε το τεστ "κάμψης". Κρατήστε τα παπούτσια σας από τις δύο άκρες και λυγίστε τα. Εάν λυγίζουν εύκολα τότε θα πρέπει να τα αντικαταστήσετε άμεσα.

Όταν οι σόλες έχουν φθαρεί
Όταν οι σόλες στα παπούτσια σας είναι φθαρμένες, τότε αυτό είναι μια ένδειξη ότι χρειάζεστε νέα αθλητικά παπούτσια. Αυτές διαρκούν περισσότερο από την επένδυση στην απορρόφηση των κραδασμών, οπότε, αν έχουν φθαρεί, είναι σίγουρα καιρός να τα αντικαταστήσετε.

Σας ταλαιπωρούν "καινούργιοι" πόνοι
Εάν νέοι πόνοι στα πόδια σας έχουν εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της άσκησης, όπως μυϊκή κόπωση, πόνο στις αρθρώσεις –ειδικά στα γόνατα– ή στα πέλματα, ο πιθανότερος λόγος που φταίει για αυτό είναι ότι τα παπούτσια σας έχουν χάσει τη στήριξη παρέχουν.

Τα χιλιόμετρα που έχουν "γράψει" είναι πολλά
Ένας βασικός κανόνας όσον αφορά το χρονικό διάσημα που πρέπει να έχουμε τα running shoes μας, είναι τα αντικαθιστούμε κάθε 500-650 χλμ. Σε αυτό παίζουν ρόλο και το στυλ που τρέχετε, το βάρος σας και η επιφάνεια όπου ασκήστε πιο συχνά, άσφαλτος, χωματόδρομος κτλ.

Οι πιο αδύνατοι δρομείς μπορούν να παίρνουν καινούργια παπούτσια όταν πλησιάζουν τα 650 χλμ., ενώ οι υπέρβαροι θα πρέπει να τα αντικαθιστούν κοντά στα 500.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση