ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: όμπρε κολάν, '90s sneakers και teddy coat παλτό
 

5 ενέργειες που πρέπει να αποφύγετε για υγιή και λαμπερά μαλλιά

Μερικές συνήθειες που οι πλείστες από εμάς κάνουμε, είναι συχνά υπεύθυνες για την ατονία της τρίχας και το σπάσιμό της.

Ριάνα Στυλιανού

Τα μαλλιά μας γενικότερα ταλαιπωρούνται από διάφορους προάγοντες. Μερικούς από αυτούς δύσκολα τους αποφεύγουμε, εφόσον δεν μπορούμε να τους χειριστούμε. Για παράδειγμα τα καυσαέρια και οι ρύποι στην ατμόσφαιρα ταλαιπωρούν τα μαλλιά μας, όπως επίσης οι βαφές, το balayage και γενικά τα εργαλεία styling όταν κάνουμε ένα χτένισμα.

Έτσι λοιπόν, καλό θα ήταν να προσέξουμε κάποιες άλλες ενέργειες που έχουμε τον πλήρη έλεγχο στο σπίτι μας, έτσι ώστε να τα διατηρήσουμε υγιής και λαμπερά για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Bennie Lukas Bester on Pexels

1. Too hot to handle
To πολύ καυτό νερό έχει τη δυνατότητα να ανοίγει τα λέπια της τρίχας και αφαιρεί τα φυσικά της έλαια αφήνοντάς την ξηρή και εύθραυστη. Καλό θα ήταν λοιπόν να πλένατε τα μαλλιά σας με χλιαρό νερό και το τελευταίο ξέβγαλμα να είναι με κρύο. Το χειμώνα μπορείτε να γυρίσετε το κεφάλι σας προς τα κάτω για να μην ακουμπά το κρύο νερό στο σώμα σας.

2. Don’t brush when damped
Tα μαλλιά είναι πολύ εύθραυστα όταν είναι βρεγμένα, γι’ αυτό καλό θα ήταν να τα ξεμπλέκετε πριν το λούσιμο, όταν αυτά είναι ακόμα στεγνά. Επιπλέον, για να αποφύγετε το σπάσιμο της τρίχας, αρχίστε το ξέμπλεγμα από τις άκριες και συνέχισε προς τη ρίζα των μαλλιών.

3. To pony or not to pony
To πιο iconic hairstyle των μοντέλων αυτή την περίοδο, δεν είναι άλλο από τη σφιχτή αλογοουρά, η οποία είναι τόσο φτιαχτεί που χαρίζει και ένα facelift σε οποία την ανάδειξη. Βreaking news, αυτό το χτένισμα δεν κάνει καθόλου καλό στα μαλλιά μας, εφόσον σπάει την τρίχα και γενικά τη φθείρει. Εάν σας αρέσει τόσο πολύ αυτό το hairstyle, κάντε το με λαστιχάκια από σατέν ύφασμα, και σίγουρα όχι τόσο συχνά.

4. Νo alcohol please!
Τα προϊόντα styling με υψηλή περιεκτικότητα σε οινόπνευμα που εξασφαλίζουν δυνατό κράτημα στο χτένισμα και κοκκαλώνουν κυριολεκτικά τα μαλλιά, προκαλούν σπάσιμο. Προσπαθήστε να τα αποφύγετε όσο περισσότερο μπορείτε.

5. Cause you’re hot and then cold
O καλύτερος τρόπος για να στεγνώσουμε τα μαλλιά μας είναι αφήνοντάς τα να στεγνώσουν φυσικά, αλλά επειδή αυτό δεν είναι ρεαλιστικό τον χειμώνα, ειδικά όταν πρέπει να βγούμε από το σπίτι, χρησιμοποιούμε το σεσουάρ, ρυθμίζοντάς το σε χαμηλές θερμοκρασίες. Η υψηλή θερμοκρασία δεν εγγυάται καλύτερο αποτέλεσμα ενώ υπάρχει πάντα η περίπτωση να κάψει την τρίχα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση