ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Tailored παντελόνι και cropped top
 

5 συνήθειες για να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά

Από το πόσες φορές πρέπει να μασάμε τις μπουκιές μας, μέχρι το ποια πρέπει να είναι η στάση του σώματος μας και ποίες τροφές πρέπει να αποφεύγουμε, λύνουμε τις απορίες για το πώς μπορούμε να αποκτήσουμε επίπεδη  κοιλιά και να χάσουμε βάρος.

Η κοιλιά αποτελεί ένα σημείο του σώματος που δυστυχώς προδίδει τη φυσική μας κατάσταση και οι κοιλιακοί μας είναι φυσικά αποτέλεσμα γυμναστικής. Μην ανησυχείς όμως, ακόμη και αν δεν καταφέρεις να δημιουργήσεις six pack, μπορείς να δεις την κοιλιά σου να «απομακρύνετε» κάνοντας τα ακόλουθα:

1) Ίσια πλάτη: Φτιάχνοντας τη στάση του σώματος «αναγκάζεις» τους μυς στο στομάχι σου να δουλεύουν. Νιώθεις σαν να κάνεις κοιλιακούς χωρίς να κουράζεσαι.

2)  Πιες 8- 10 τουλάχιστον ποτήρια την ημέρα είναι απαραίτητα για να διατηρήσεις την ενυδάτωση του οργανισμού σου και να απομακρύνεις τυχόν κατακράτηση υγρών από το σώμα σου. Γι’ αυτό πάντα μαζί σου πρέπει να έχεις ένα μπουκαλάκι νερό ώστε να μην ξεχνάς να ενυδατώνεσαι.

3) Τρώγε αργά: Σύμφωνα με έρευνες, με αυτόν τον τρόπο μπορείς να μειώσεις τουλάχιστον κατά 10% τον αριθμό των ολικών θερμίδων που λαμβάνεις. Παράλληλα, το αργό μάσημα μειώνει τα επίπεδα της γκρελίνης, μιας ορμόνης που βρίσκεται στο πεπτικό σύστημα και ευθύνεται για το αίσθημα πείνας. Το στόμα είναι άλλωστε το πρώτο όργανο του πεπτικού συστήματος και όσο καλύτερη αρχή κάνεις στη διάσπαση των τροφών εκεί, τόσο καλύτερα θα λειτουργήσει. Με την αργή κατανάλωση τροφής βοηθάμε και τη διαδικασία της πέψης να γίνει πιο ομαλά.

4) Αγόρασε προβιοτικά: Πρόκειται για καλά βακτήρια, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και βρίσκονται κυρίως στο γιαούρτι, στο γάλα με προβιοτικά και στο κεφίρ (αϊράνι) Μία μερίδα καθημερινά ή ακόμη και ένα συμπλήρωμα διατροφής βοηθούν την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας, των φουσκωμάτων και προλαμβάνουν διάφορες παθήσεις του γαστρεντερικού μας συστήματος.

5) Περιόρισε το αλάτι: Το μαγειρικό αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών και κατά συνέπεια φούσκωμα, αλλά και κυτταρίτιδα. Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο το αλάτι που βάζουμε στο φαγητό και μπορούμε να το ελέγξουμε, αλλά και αυτό που είναι κρυμμένο σε τρόφιμα όπως τα κονσερβοποιημένα, τα αλλαντικά, τα τυριά. Για να ξέρεις, αναζήτησε στις ετικέτες την ένδειξη νατρίου: υψηλή περιεκτικότητα είναι τα 1,5 γρ αλάτι (ή 0,6 γρ νάτριο) ανά 100 γρ. και χαμηλή είναι το 0,3 γρ (ή 0,1 γρ νάτριο) αλάτι ανά 100 γρ.

Έλενα Τρουλλίδου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος με ειδίκευση στην Νοσογόνο Παχυσαρκία (BSc (Hons.), MSc (Hons.))

 

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση