ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Bodycon φόρεμα, χρυσά κολιέ και πέδιλα
 

6 σημάδια που δείχνουν την έλλειψη νερού στο σώμα σας

Το νερό είναι ζωή

Ριάνα Στυλιανού

Όταν δεν προσλαμβάνουμε την απαραίτητη ποσότητα νερού στο σώμα μας, τότε αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εκδήλωση σοβαρών προβλημάτων υγείας. Ειδικοί συνιστούν να πίνουμε έξι με οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα, για τον λόγο του ότι, χάνουμε αρκετό νερό από το σώμα μας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Από τον ιδρώτα, τα ούρα αλλά και όταν αναπνέουμε και εισπνέουμε.

H δίψα δεν είναι πάντα μια σαφής ένδειξη ότι το σώμα σας χρειάζεται νερό... μπορεί να μην διψάτε καθόλου, αλλά το σώμα σας να αναζητά επειγόντος νερό. Κάντε scroll down για να δείτε ποια σημάδια προδίδουν πώς δεν καταναλώνετε όσο νερό χρειάζεστε.

1. Όταν δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε
O εγκέφαλος αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από νερό, οπόταν είναι λογικό η "επικοινωνία" μεταξύ των κυττάρων να μην λειτουργεί όπως πρέπει.

2. Εάν εκνευρίζεστε εύκολα
Η έλλειψη νερού από τον οργανισμό, αυξάνει την ευαισθησία μας, και αυτό μπορεί να οδηγίσει σε πιο ευέξαπτες και νευρικές συμπεριφορές.

3. Ανοιγοκλείνετε συχνά τα μάτια σας
Όταν μας λείπει νερό από το σώμα μας, τα μάτια μας τείνουν να ανοιγοκλείνουν πιο συχνά για να αναγκαστούν να ενυδατωθούν.

4. Έχετε πονοκεφάλους
Εάν δεν έχετε την ποσότητα νερού που χεριάζετε ο οργανισμός σας για να λειτουργήσει σωστά, το ήδη υπάρχον νερό στα κύτταρα δυσκολεύεται να κυκλοφορήσει στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα, αυτός να χάνει την ελαστικότητά του και να προκαλείται πόνος. Έτσι, πριν αναζητήσετε κάποιο παυσίπονο, πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι νερό.

5. Βαθύ χρώμα στα ούρα
Αν τα ούρα σας μυρίζουν έντονα ή έχουν έντονο κίτρινο χρώμα, τότε πρέπει να αυξήσετε την πρόσληψη σε νερό.

6. Κράμπες
Η αφυδάτωση μπορεί να εκδηλωθεί με κράμπες και μυϊκούς σπασμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
υγεία  |  νερό  |  ζωή  |  health  |  water

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση