ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: maxi jersey φόρεμα και μπαλαρίνες
 

Sirloin steak με ρόκα και παρμεζάνα

Αθηνά Λοϊζίδου

Σε ποιον δεν αρέσει το steak; Αυτό το γρήγορο και νόστιμο πιάτο στηρίζεται στα φρέσκα και ποιοτικά υλικά. Ψάξτε να βρείτε το καλύτερο φιλέτο, φρέσκια ρόκα, νόστιμη παρμεζάνα και καλό ελαιόλαδο. Το steak αποκτά υπέροχη γεύση όταν το τρίψετε καλά με μείγμα ζωμού και ελαιόλαδο. Αυτό του δίνει μια εξαιρετική γεύση, σχεδόν χωρίς να προσθέτει καθόλου θερμίδες.

Υλικά για 2 μερίδες
Για τα steak
2Χ180 γρ. Sirloin steak
1 κύβο ζωμό βοδινού, διαλυμένο
σε 1 κουταλάκι ελαιόλαδο

Για τη σαλάτα
2 ποτήρια φύλλα baby ρόκα
20 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Βalsamic vinegar

Eκτέλεση
1.Πρώτα τρίβουμε τα steak με το μείγμα από ελαιόλαδο και ζωμό.
2.Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και ψήνουμε την κάθε πλευρά των steak για λίγα λεπτά ή όσο καλοψημένα μας αρέσουν.
3.Βάζουμε στο πιάτο τη ρόκα και την περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το balsamic vinegar.
4. Πασπαλίζουμε τη σαλάτα ρόκα με την παρμεζάνα, κόβουμε το steak σε λωρίδες και το τοποθετούμε πάνω από τη σαλάτα. Σερβίρουμε αμέσως.

 

Κρέας: Τελευταία Ενημέρωση