ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Potato skins

Αθηνά Λοϊζίδου

Τα potato skins είναι ένα αγαπημένο συνοδευτικό. Αρέσουν πολύ και φτιάχνονται εύκολα. Δεν είναι απαραίτητο να τα σερβίρετε σε καθιστό δείπνο, αλλά και σ’ ένα μπουφέ μαζί με το gammon.

Υλικά
10 μέτριες πατάτες καλά πλυμένες και σκουπισμένες
230 γρ. τυρί cheddar τριμμένο
250 γρ. sour cream
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα
10 φέτες streaky bacon

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.Τοποθετούμε τις πατάτες σε μια λαμαρίνα και τις ψήνουμε για περίπου μία με μιάμιση ώρα μέχρι να είναι τραγανές απ’ έξω και μαλακές από μέσα. Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τις κόβουμε από τη μέση και μ’ ένα κουτάλι αφαιρούμε την ψίχα τους. Σκεπάζουμε τις φλούδες μέχρι να τις χρειαστούμε. Ρίχνουμε την ψίχα σ’ ένα μπολ. Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώνουμε σε μια λαμαρίνα αλουμινόχαρτο. Ανακατεύουμε στο μπολ την ψίχα πατάτας, το τριμμένο τυρί, τη sour cream, τα κρεμμυδάκια, το αλάτι και το πιπέρι. Βάζουμε κουταλιές από το μείγμα στις φλούδες, τις τοποθετούμε στη λαμαρίνα και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου είκοσι λεπτά. Εν τω μεταξύ, σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και τηγανίζουμε το μπέικον μέχρι να καψαλιστεί. Κόβουμε το μπέικον σε κομματάκια τα οποία σκορπάμε πάνω στα potato skins προτού τα σερβίρουμε.

Ορεκτικά: Τελευταία Ενημέρωση