ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Υπόθεση Γεωργούλη: Η υπερασπιστική γραμμή & όσα έρχονται στην επιφάνεια

Καταγγελίες κατά του Αλέξη Γεωργούλη με το πολιτικό πρίσμα στο επίκεντρο

newsroom must

Μετά τη καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου προς τον Αλέξη Γιωργούλη για βιασμό και σωματική κακοποίηση που αποκαλύφθηκε τη περασμένη Δευτέρα, έχει προκληθεί έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι αποτελεί "ηθική εξαίρεση" ως κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι στην επιφάνεια βγαίνουν και άλλες πληροφορίες σχετικά με τον χαρακτήρα αλλά και τη συμπεριφορά του Αλέξη Γεωργούλη, τόσο στην προσωπική του ζωή αλλά και στην επαγγελματική. Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρονται στην ΕΡΤ, τουλάχιστον πέντε άτομα που εργάστηκαν στο γραφείο του κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποχώρησαν λόγω της κακής του συμπεριφοράς. Συγκεκριμένα, υπήρξε καταγγελία για εργασιακή κακομεταχείριση από έναν συνεργάτη του στην αρχή της θητείας του, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο γνωστός ηθοποιός ήταν αγενής και επιθετικός μαζί του και εξέφραζε επανειλημμένως λεκτικές επιθέσεις κατά των συνεργατών του.

Οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη έσπευσαν σε νέες δηλώσεις προς υπεράσπιση του και ανέφεραν ΄ότι, ''Στις αρχές Απριλίου του 2023, ο Αλέξης Γεωργούλης έμαθε έκπληκτος, με αφορμή την αίτηση άρσης της βουλευτικής του ασυλίας, ότι η κυρία Χρονοπούλου είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του κατηγορώντας τον για ασελγείς πράξεις που φέρεται να έλαβαν χώρα τον Ιανουάριο του 2020 στις Βρυξέλλες. Οι ισχυρισμοί αυτοί αμφισβητούνται επισήμως. Ο κ. Γεωργούλης αντικρούει τις κατηγορίες της κ. Χρονοπούλου από κάθε άποψη.''

Στα λεγόμενα τους πρόσθεσαν επίσης ότι, «Ο κ. Γεωργούλης και ο συνήγορός του δεν είχαν πρόσβαση στο φάκελο και δεν θα γίνει κανένα περαιτέρω σχόλιο σε αυτό το στάδιο» ενώ έκαναν αναφορά και στην περίοδο που είδε το φως της δημοσιότητας η συγκεκριμένη καταγγελία, κάνοντας αναφορά στην προεκλογική περίοδο.

Από την άλλη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε ανοιχτά τόσο στο κόμμα αλλά και στον ίδιο τον ηθοποιό σημειώνοντας ότι, «Επικαλούνται το ηθικό πλεονέκτημα αυτοί που δεν ήξεραν τι έκανε ο ευρωβουλευτής τους. Σήμερα θα μπορούσα να τον αποκαλέσω και ηθική εξαίρεση για την τοξικότητα που τη δημητηρίασε εδώ και μια τετραετία. Ένας λάκκος που σκαβόταν και οι ίδιοι πέφτουν τώρα μέσα δειλιάζοντας να ζητήσουν συγγνώμη ακόμη.» 

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν άργησε να εκφράσει και τη δική του άποψη αφήνοντας υπαινιγμούς και αναφέροντας ότι, «Δεν ήξερε τι κάνει ο Πάτσης, τι κάνει η Νικολάου, τι κάνει ο Λιγνάδης, τι κάνουν οι άριστοι που διόρισε, στήριξε και στηρίζει. Αλλά φρόντιζε να τους προβιβάζει και τους στηρίζει» επισήμανε.

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αδρουλάκης, τόνισε ότι, «Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας είναι απολύτως υπεύθυνοι για τη λειτουργία ενός ψηφιακού παρακράτους κουκουλοφόρων, συμμοριών οι οποίες στοχοποιούν προσωπικότητες ανθρώπων που θεωρούν ότι μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδιά τους. Θεωρώ ότι κάθε δημοκράτης προοδευτικός πολίτης έχει χρέος να σταθεί απέναντι σ’ αυτές τις απάνθρωπες πρακτικές» σημειώνει.

Μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων όπως όνομα και φωτογραφίες της καταγγέλουσας κατά του Γεωργούλλη, η αρχή προσωπικών δεδομένων δεν άργησε να επέμβει ώστε να κινήσει διαδικασία εξέτασης παραβίασης της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Αυτό που στην ουσία διακυβεύεται, είναι η προστασία της ιδιωτικότητας των ανθρώπων που αναφέρουν αξιόποινες πράξεις και η δυνατότητα τους να ασκούν το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης και της πληροφόρησης. Η αρχή προσωπικών δεδομένων τονίζει πως σημαντικό τα ΜΜΕ να τηρούν την ηθική και τη νομοθεσία που αφορά τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων και να μην παραβιάζουν το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα των ανθρώπων. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση