ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Τελικός μουντιάλ γυναικών: Σκληρή κριτική για την απουσία της βασιλικής οικογένειας

Η ομάδα της Αγγλία έχασε από την Ισπανία αλλά κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας δεν παρευρέθηκε.

Μαρία Καραμάνου

Ο Sir Geoff Hurst, πρώην ποδοσφαιριστής που έχει καταγράψει ρεκόρ στα Παγκόσμια Κύπελλα, εξέφρασε αιχμηρή κριτική προς τη βρετανική βασιλική οικογένεια για την απουσία της από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών που διεξήχθη στην Αυστραλία την Κυριακή 20 Αυγούστου.

Στον τελικό αντιμετώπιζαν ομάδες η Αγγλία και η Ισπανία, αλλά κανένα από τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας δεν παρευρέθηκε στο γήπεδο για να υποστηρίξει την αγγλική ομάδα. Παρότι η Αγγλία είχε μια σημαντική ευκαιρία να κερδίσει το τρόπαιο, ύστερα από την τελευταία της επιτυχία το 1966, τελικά ηττήθηκε με σκορ 1-0 από την Ισπανία.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Hurst στο BBC Radio 4, η βρετανική βασιλική οικογένεια θα έπρεπε να ήταν παρούσα στον τελικό. Ο ίδιος δήλωσε πως, «Πιστεύω ότι αν οι μέλη της βασιλικής οικογένειας παρακολουθούν τους αγώνες των ανδρών, τότε σίγουρα θα έπρεπε να παρακολουθούν και τον τελικό των γυναικών. Είναι μια αγγλική ομάδα, ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας θα έπρεπε σίγουρα να πάει. Καμία διαφωνία πάνω σε αυτό».

Η δήλωση του Hurst ακολούθησε λίγο μετά την αυστηρή επίκριση προς τον πρίγκιπα William, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ένωσης της Αγγλίας, για την απουσία του από την πλευρά των Lionesses κατά τη διάρκεια του τελικού στο Σίδνεϊ.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας προέβη σε δημόσιο σχόλιο μέσω ενός βίντεο που δημοσίευσε πριν από τον τελικό, στο οποίο εξέφρασε τις ευχές του για καλή επιτυχία στην ομάδα μαζί με την 8χρονη Charlotte. Ωστόσο, η απουσία του από το γήπεδο κατά τη διάρκεια του τελικού έλαβε κριτική, καθώς η βρετανική ομάδα είχε μια σημαντική ευκαιρία να κερδίσει τον τίτλο. Ταυτόχρονα, η Ισπανία, εκπροσωπήθηκε από τη βασιλική οικογένεια και τη βασίλισσα Letizia και την νεότερη κόρη της, Infanta Sofia.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS