ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Ρεπορτάζ για το Βουνί, τον κοσμοπολίτικο προορισμό στην ορεινή Λεμεσό

Στο νέο τεύχος του περιοδικού must που κυκλοφορεί την Κυριακή 5 Ιουνίου, με την Καθημερινή στα περίπτερα.

Μιχάλης Μιχαηλίδης

Φωτογραφίες: Διονύσης Σιρανίδης

Έχοντας δει και ακούσει τι «παίζει» στο Βουνί, ανηφορίσαμε ως εκεί έχοντας πολλές προσδοκίες. Ξέραμε, για παράδειγμα, ότι στο κέντρο του χωριού, στον Μεσόχωρο, βρίσκεται το πιο πολυφωτογραφημένο καφενείο της Κύπρου, «Η Πλατεία», όπου οι ντόπιοι που αράζουν για καφέ συνυπάρχουν αρμονικά με τα cool τυπάκια της πόλης που κάνουν στάση για μπακλαβά ή μαχαλεπί, αλλά και για μπίρα ή κοκτέιλ μετά το σούρουπο. Είχαμε δει εκατοντάδες stories από το σκηνικό που εκτυλίσσεται κάθε σαββατοκύριακο στο gastro tavern Monte Vouni, στην είσοδο σχεδόν του χωριού, το οποίο αναμφισβήτητα παραπέμπει σε εικόνες που συνήθως βλέπουμε σε μαγαζιά στο κέντρο της πόλης.

Έχουμε σταματήσει πολλές φορές το scroll στα social, κολλώντας σε εικόνες με τα χαρακτηριστικά χρωματιστά μακρόστενα παντζούρια των παλιών αρχοντικών του χωριού, αλλά και τα πολύχρωμα φυτά που ομορφαίνουν ακόμα περισσότερα τις αυλές και τα σοκάκια. Έχουμε ακούσει για κοσμοσυρροή που παρομοιάζει με αυτή στη Σαριπόλου, ενώ μέχρι και αναφορές για φάση που παραπέμπει σε κοσμοπολίτικα νησιά έφτασαν στ’ αυτιά μας.

Οπότε, ναι μεν υποψιαζόμασταν τι περίπου θα συναντούσαμε φτάνοντας στο Βουνί, από την άλλη όμως αδημονούσαμε να ανακαλύψουμε ακόμα περισσότερο την αναγέννηση ενός τόπου που μέχρι τα μακρινά 70s κατοικείτο από 2000 άτομα, αλλά σιγά σιγά άρχισε να παρακμάζει, όπως όλες σχεδόν οι κοινότητες στην Κύπρο.

Αυτό που θα μπορούσα, πάντως, να πω με σιγουριά, είναι πως τα vibes στο χωριό, σήμερα, είναι απίστευτα, ενώ δεν θα δίσταζα να παρομοιάσω την αίσθηση που αποκομίσαμε με αυτή που έχει κανείς όντας σε κάποιο γραφικό νησί των Κυκλάδων ή των Σποράδων, κυρίως χάρη στα λιθόστρωτα δρομάκια, τα στενά σοκάκια, τα πολλά μαγαζιά για φαγητό, ποτό, καφέ και γλυκό, αλλά και τα δεκάδες καταλύματα για διαμονή.

Είναι τόσα πολλά αυτά που μπορείς να κάνεις στο Βουνί, που σίγουρα θα εύχεσαι να ‘ταν περισσότερες οι ώρες ή οι μέρες, είτε βρεθείς εκεί χάρη σε μια μονοήμερη εκδρομή είτε για ολιγοήμερες διακοπές αντίστοιχα.

Δείτε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο νέο τεύχος του περιοδικού must που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βουνί  |  χωριό  |  Κύπρος  |  must  |  magazine  | 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS