ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Aέρινο φόρεμα, πέδιλα και τσάντα ώμου
 

Πρώτο το Ισραήλ, δεύτερη η Σάττι

Η σημαντική λεπτομέρεια αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εμφανίσεων των χωρών στον τελικό της Eurovision.

Μαρία Καραμάνου

Ο μεγάλος τελικός του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας είναι σε εξέλιξη και μεταδίδεται ζωντανά το Σάββατο 12 του μήνα από το ΡΙΚ1. Μετά την ολοκλήρωση της εμφάνισης της Μαρίνας Σάττι και της ομάδας της, η οποία απέσπασε θερμά χειροκροτήματα από το κοινό στο Malmö Arena, αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Η ελληνίδα τραγουδίστρια και οι χορευτές της προσέφεραν μια εντυπωσιακή εμφάνιση με το τραγούδι «Ζάρι», ενώ πλέον απομένει να γίνει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η καταμέτρηση των ψήφων. 

Φυσικά, η εκπρόσωπος του Ισραήλ, Eden Golan, έκανε την εμφάνισή της στη σκηνή της Eurovision 2024, ερμηνεύοντας το αμφιλεγόμενο τραγούδι «Hurricane». Λόγω των πολιτικών συνθηκών, η συμμετοχή του Ισραήλ ήταν αντικείμενο έντονων συζητήσεων, με αποδοκιμασίες αλλά και έντονα χειροκροτήματα από το κοινό.

Μάλιστα, μια σημαντική λεπτομέρεια που προσέξαμε στο τέλος των εμφανίσεων των χωρών στον τελικό της Eurovision ήταν τα views στον επίσημο λογαριασμό της Eurovision, όπου το βίντεο της εμφάνισης του Ισραήλ κατέγραψε 3 εκατομμύρια προβολές, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε η εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι με 2.3 εκατομμύρια προβολές και στην τρίτη θέση βρέθηκε η εμφάνιση της Ιταλίας με 1.7 εκατομμύρια προβολές.

Εν τω μεταξύ, οι προβλέψεις έχουν αντιστραφεί εντελώς υπέρ του Ισραήλ. Από την 8η θέση που βρισκόταν πριν τον μεγάλο τελικό, ανέβηκε στην 2η θέση και προσπέρασε ακόμα και την Κροατία, καθιστώντας το ένα από τα φαβορί για τη νίκη, με μια σημαντική διαφορά. Από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα με τη Μαρίνα Σάττι και το τραγούδι «Ζάρι» βρίσκεται στην 8η θέση στα προγνωστικά.

Πριν από τον ημιτελικό, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε δηλώσει ότι η Έντεν Γκολάν έχει «Ήδη νικήσει. Όχι μόνο συμμετέχει με υπερηφάνεια και θαυμαστό τρόπο στην Eurovision, αλλά αντιμετωπίζει με επιτυχία ένα τρομερό κύμα αντισημιτισμού», δήλωσε σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση