ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Πόσο συντροφική είναι τελικά η γενιά Z;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ζωή Τουτουντζίδου

Το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Κύπρο είναι γνωστό, ειδικά μετά την οικονομική κρίση. Τα νεαρά ζευγάρια πλέον δυσκολεύονται να προχωρήσουν στην δημιουργία οικογένειας, κυρίως η γενιά των Millennials, γεγονός που όπως φαίνεται επηρέασε και την επόμενη γενιά των Z.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Εθνικού Ινστιτούτου Πληθυσμού και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ιαπωνίας, ενός οργανισμού που συνδέεται με την κυβέρνηση στο Τόκιο το 17,3% των ανδρών και το 14,6% των γυναικών ηλικίας μεταξύ 18 και 34 ετών δήλωσαν ότι δεν είχαν καμία πρόθεση να παντρευτούν .

Μάλιστα οι συμμετέχοντες απάντησαν και στο τι θα αποτελούσε έναν «ιδανικό» τρόπο ζωής για τις γυναίκες. Με σχεδόν το 40% των ανύπαντρων ανδρών και το 34% των ανύπαντρων γυναικών να δηλώνουν την ικανότητα να ισορροπήσουν μια καριέρα με την ανατροφή παιδιών. Σε ένδειξη αλλαγής της στάσης απέναντι στους έμφυλους ρόλους, πάντως, λιγότερο από το 7% των ανδρών δήλωσαν ότι θα ήθελαν η μελλοντικός σύζυγός τους να μείνει στο σπίτι για να φροντίζει την οικογένεια.

Με τους ειδικούς να αποδίδουν αυτές τις απαντήσεις στο γεγονός ότι πλέον οι γυναίκες εστιάζουν πιο πολύ στην επαγγελματική αποκατάσταση σε σχέση με το παρελθόν. Παρόμοια εξήγηση αποδόθηκε και στις απαντήσεις των αντρών, όπου οι περισσότεροι δήλωσαν ότι προτιμούν να είναι μονή και ελεύθεροι, υποκινούμενοι υπό τον φόβο όχι της συντροφικότητας που θα πίστευαν πολλοί αλλά από την αδυναμία να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες ενός σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS