ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φόρεμα με βολάν και cowgirl μπότες σε ροζ χρώμα
 

Phyllis Coates: Έφυγε από τη ζωή η πρώτη τηλεοπτική Lois Lane του Superman

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών.

Μαρία Καραμάνου

Η Phyllis Coates, η οποία υποδύθηκε τον ρόλο της τηλεοπτικής Lois Lane τη δεκαετία του 1950, πέθανε σε ηλικία 96 ετών από φυσικά αίτια. Η πρωτοπόρος ηθοποιός απεβίωσε την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στο Motion Picture & Television Country House and Hospital στο Woodland Hillsτης Καλιφόρνιας, όπως επιβεβαίωσε η κόρη της, Laura Press, στο The Hollywood Reporter την Πέμπτη.

Η Phyllis Coates έγινε περισσότερο γνωστή ως συμπρωταγωνίστρια του George Reeves στην ασπρόμαυρη σειρά "Adventures of Superman," η οποία προβλήθηκε από το 1952 έως το 1958. Συμμετείχε σε μόλις 26 επεισόδια της πρώτης σεζόν της σειράς και αργότερα αντικαταστάθηκε από την Noel Neill.

Η σειρά προβλήθηκε για έξι σεζόν, και αν και είχε προγραμματιστεί και για μια έβδομη σεζόν, ακυρώθηκε μετά τον θάνατο του George Reeves σε ηλικία 45 ετών το 1959.

Η Phyllis Coates έπαιξε το ρόλο της Lois Lane στην πρώτη σεζόν του "Adventures Of Superman," που γνώρισε ξαφνική επιτυχία μετά από μια μικρή προβολή. Παρόλο που κλήθηκε να επαναλάβει τον ρόλο της, είχε ήδη δεσμευτεί για έναν πιλότο με τους Jack Caron και Allen Jenkins, που όμως δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που υποδύθηκε το ερωτικό ενδιαφέρον του Σούπερμαν, καθώς είχε πρωταγωνιστήσει ως δημοσιογράφος της Daily Planet, Lois Lane, στην ταινία "Superman And The Mole Men" του 1951. Η Phyllis Coates γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 1927 στο Wichita Falls του Τέξας, πριν μετακομίσει με την οικογένειά της στο Hollywood. Η καριέρα της ξεκίνησε στη δεκαετία του 1940. Στα πρώιμα χρόνια της καριέρας της, περιόδευε συχνά με τους Οργανισμούς των Ηνωμένων Πολιτειών (USO) για να ψυχαγωγήσει τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και τα μέλη των οικογενειών τους.

Χρόνια αργότερα, η Phyllis Coates κατάφερε να αποκτήσει μικρότερους δευτερεύοντες ρόλους σε ταινίες όπως το "Smart Girls Don’t Talk" του 1958 και το "My Foolish Heart" του 1949. Το 1951, επέστρεψε στον ρόλο της Lois Lane για τη χαμηλού προϋπολογισμού ταινία "Superman," που ακολούθησε την πρώτη χρονιά της τηλεοπτικής σειράς.

Ανεξάρτητα από αυτό, συνέχισε την επιτυχημένη της καριέρα με τηλεοπτικούς ρόλους σε εμβληματικές σειρές, όπως "The Abbott And Costello Show" το 1953, "The Lone Ranger" από το 1953 έως το 1955, "Lassie" το 1955, καθώς και στις σειρές "Gunsmoke" και "Perry Mason" από το 1958 έως το 1964.

Επίσης, είχε ένα ρόλο δίπλα στη Barbara Hershey στην τηλεοπτική ταινία "The Baby Maker" της δεκαετίας του 1970. Η καριέρα της Phyllis Coates περιλάμβανε περισσότερες από 140 συμμετοχές, με τον τελευταίο της τηλεοπτικό ρόλο να είναι αυτός της κυρίας Howard σε δύο επεισόδια της σειράς "Dr. Quinn, Medicine Woman" το 1994.

Αργότερα, η ηθοποιός Lorry Ayers υποδύθηκε την Phyllis Coates στην ταινία "Hollywoodland" του 2006. Η ταινία αναφερόταν σε έναν ερευνητή, ρόλο που υποδυόταν ο Adrien Brody, ο οποίος διερεύνα τον θάνατο του συμπρωταγωνιστή της στο "Superman," του George Reeves, ρόλο που υποδυόταν ο Ben Affleck, και που αρχικά είχε κριθεί ως αυτοκτονία.

Η Phyllis Coates παντρεύτηκε και πήρε διαζύγιο τέσσερις φορές. Οι σύζυγοί της περιλάμβαναν τον τηλεοπτικό σκηνοθέτη Richard L Bare, τον μουσικό Robert Nelms, τον σκηνοθέτη της σειράς "Leave It To Beaver," Norman Tokar, και τον γιατρό Howard Press. Η ταλαντούχα ηθοποιός είχε δύο κόρες και μία εγγονή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση